lördag 30 mars 2013

SOUTHAMPTON 2 CHELSEA 1

Jaha, då har vi hamnat på fjärde platsen igen och det känns inte bra, speciellt inte när man tänker på att detta händer efter en förlust mot Southampton. Vi förlorade med 2-1 mot Southampton på St Mary's, och det var även hemmalaget som tog ledningen först. Vi kvitterade efter att John Terry nickade in 1-1, men inte långt efter spikade Lambert fast slutresultatet till 2-1.

Det jag reagerade på först var att vi hade en ganska svag startelvan. Jag förstår inte varför vi fick se Eden Hazard komma in så sent i matchen och sedan skulle vi definitivt behövt ha Juan Mata som inte kunde spela på grund av sjukdom. Southampton brukar anses vara ett lätt lag att möta, men har man en sådan stor press i ligan som Chelsea har just nu så måste man välja ut den bästa startelvan och försöka hålla kvar den dyrbara platsen. Det är svårt, det gäller att tänka rätt och spela med det bästa man har.

Southampton var självsäkra och hade det väldigt lätt att ta sig förbi Chelsea på planen. De lyckades skapa ett snyggt passningsspel och bjöd på fin fotboll. De var väldigt offensiva medan Chelsea nästan aldrig lyckades få fram ett snyggt offensivt spel.

Nu ligger vi på fjärde platsen med 55 poäng, två poäng före Arsenal och två poäng bakom Tottenham.

Något som Benitez kan tänka på inför nästa match- Snälla, gör snabbare byten och försök inte att trixa alltför mycket med laget!

Nytt i startelvan

John Terry var tillbaka som kapten igen medan Gary Cahill saknades på grund av skada. Branislav Ivanovic fick stå bredvid kaptenen som mittback.

Det fanns inte heller någon Juan Mata i elvan och inte heller Eden Hazard eller Demba Ba. Hazard fick dock kliva in senare under matchen. Rafael Benitez ställde istället upp med Victor Moses, Oscar och Marko Marin. Fernando Torres placerades längst uppe.

Första halvlek

Efter 23 spelade minuter tar hemmalaget ledningen och det är Rodriguez som gör målet. Rodriguez och Steven Davis bjuder på ett fint passningsspel då de väggar sig igenom Chelsea och avslutar anfallet perfekt.

I den 32:a minuten lyckas den omarkerade kaptenen Terry nicka in Marins hörna. 1-1 till Chelsea, detta var även den farligaste chansen för Chelsea hittills.

Glädjen varar inte länge alls utan bara två minuter efter Chelsea målet ser Rickie Lambert till att dundra in en frispark i Cechs mål.

Andra halvlek

Chelsea inleder andra halvlek svagt och det är hemmalaget som ser piggast och starkast ut.

Chelsea kommer igång en aning efter ett tag och lyckas skapa ett par mål chanser. Vi har till exempel en het chans från Victor Moses då den inbytte Southampton målvakten Kelvin Davis precis petar bort bollen över ribban.

I den 60:e minuten gör Benitez sitt första byte och byter in Hazard istället för Marin.

Ungefär tio minuter efter byts Ramires in mot Mikel, och i den 75:e minuten får Benayoun komma in stället för Oscar.

Southampton (4-4-2): Boruc (K Davis h-t), Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw, Schneiderlin, Cork, S Davis (Fox 84), Puncheon (Ward-Prowse 61), Lambert (c), Rodriguez.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Terry (c), Bertrand; Mikel (Ramires 71), Lampard; Moses, Oscar (Benayoun 75), Marin (Hazard 60); Torres.