torsdag 7 februari 2013

Resultat från landskamperna

Nigeria som mötte Mali i onsdags är nu vidare till finalen efter en säker 4-1 vinst i Durban. Nigerianerna såg självsäkra ut och dominerade hela mötet. På söndag är det dags för final och det är Nigeria mot Burkina Faso som gäller. Burkina Faso tog sig vidare efter en vinst mot Ghana.

Nigeria som innehöll Victor Moses, John Mikel Obi och Kenneth Omeruo lyckades göra hela 3-0 innan halvlek. I den 60:e minuten gjorde Nigeria 4-0 målet och Mali som inte alls hade lyckats skapa farliga chanser under mötet fick göra ett tröstmål innan slutsignalen.

Nigerias mål gjordes av Echiejile 25' Brown 30' Emenike 44' och Musa 60'. Malis mål gjordes av Diarra 75'.

För England blev det en stor kväll när de mötte Brasilien i  en vänskapsmatch i onsdags. Ashley Cole blev den sjätte spelaren som spelat sin 100:e match för England (Peter Shilton 125 matcher, David Beckham 115 matcher, Bobby Moore 108 matcher, Bobby Charlton 106 matcher, Billy Wright 105 matcher, Steven Gerrard 101 matcher), men detta var dock inte matchens enda höjdpunkt utan England lyckades även vinna över Brasilien med 2-1. Super Frank Lampard lyckades göra det avgörande målet.

Ashley Cole, Frank Lampard och Gary Cahill startade från startelvan. David Luiz, Ramires och Oscar startade från den brasilianska elvan.

Det var engelsmännen som tog ledningen på Wembley efter ett mål av Wayne Rooney som gjorde sitt 33:e mål för England. Brasilien hade dock en stor chans till att ta ledningen först då det dömdes till straff, men Joe Hart lyckades rädda Ronaldinhos straff.

Efter halvlek kvitterade Brasiliens Fred men Lampard såg till att avsluta matchen med ett vinnande mål i den 60:e minuten när han dundrade in bollen strax utanför straffområdet.

För Spanien blev det en 3-1 vinst över Uruguay i Qatar. Cesar Azpilicueta spelade klart hela matchen vilket också var Azpilicuetas landslagsdebut. Juan Mata startade också från elvan men ersattes sedan efter halvlek.

Det första spanska målet gjordes efter ett framspel av Juan Mata som Cesc Fabregas sparkade in. Därefter gjorde Barcelonas Pedro två mål i den andra halvleken. Uruguays enda mål gjordes av Rodriguez.

Belgien som mötte Slovakien vann matchen med 2-1. Det var Eden Hazard som gjorde det första belgiska målet efter 10 spelade minuter genom straffspark. Kevin De Bruyne startade från startelvan precis som Hazard medan Romelu Lukaku kom in efter halvlek. Thibaut Courtois satt kvar på bänken under hela mötet.

Belgiens andra mål gjordes av Mertens och PSV Edinhovens Lasik gjorde mål för Slovakien.

Branislav Ivanovics Serbien lyckades också vinna deras vänskapsmatch över Cypern med 3-1. Det var Cypern som tog ledningen först efter ett mål av Makridis men sedan kom Serbien igång och gjorde tre mål, Tadic (2) 32' 47' Basta 70'.