måndag 25 februari 2013

MANCHESTER CITY 2 CHELSEA 0



Då blev det inga poäng mot Manchester City efter att de ljusblåa gjorde 2-0 på Etihad Stadium. Det var Yaya Toure och Carlos Tevez som nätade för hemmalaget, men vi hade däremot en chans till att ta ledningen i första halvlek när domaren dömde straff. Frank Lampard klev fram till straffpunkten men Joe Hart räddade. Slutresultatet gör så att vi nu ligger kvar på tredje plats med 49 poäng, sju poäng efter Man City. Manchester City är en välförtjänt vinnare.


Chelseas spel mot City var absolut inte godkänt, utan vi borde ha presterat mycket bättre. Störta problemet tycker jag var att bollen aldrig kom fram till rätt ställe då den alltid rensades bort. Antingen tvekade man för mycket innan man sköt iväg bollen eller så tog passningarna alldeles för lång tid. Vi lyckades alltså inte skapa fram riktigt farliga chanser så som City gjorde under matchen, och om det leder till att man har svårt att ta sig igenom försvaret så ska man alltid satsa på distansskott eftersom det är något som motståndarna inte brukar vara beredda på, speciellt målvakterna. Istället för att tveka och sedan förlora bollen så är det alltid mycket bättre att testa genom att försöka skjuta. Vi slarvpassade också en hel del och då tog City hand om bollen istället.

Men förutom det så är Chelsea tyvärr inte i balans fastän Benitez har menat att laget är det. Jag tror att en stor anledning till detta är på grund av att Benitez ändrar om och roterar startelvan så himla mycket. Det är nästan så att han kör med nya taktiker i varje matcher och det är något som kan förvirra spelarna. När man roterar spelare så mycket som han gör så kan det leda till att stora stjärnor inte ens kan lysa upp då de helt enkelt inte får den garanterade positionen som de egentligen är till för. De får oftast dela med sig sin position till andra spelare eller kanske även spela i en position som de inte spelar i. Det är därför man oftast får se hur till exempel Hazard presterar väldigt bra i en match och sedan inte alls syns i en annan match.

Däremot är det ju inte helt Benitez fel, utan han måste göra detta för att låta alla få speltid. Ramires var till exempel en spelare som alltid startade i fjol, men den här säsongen har det inte sett ut så, och just därför har Ramires inte heller varit lika bra. Vi har för många mittfältare i vårt lag, och om jag ska vara helt ärlig så har jag inte ens sett hälften av det som våra mittfältare kan göra och prestera om de får den tid de egentligen behöver. Att köpa så många mittfältare har varit en galen grej tycker jag, och jag tror tyvärr att vi inte kommer få se en balanserad Chelsea den här säsongen.


Nytt i startelvan

Ashley Cole återvände till elvan och spelade sin 300:e match för Chelsea. David Luiz var också tillbaka bredvid Gary Cahill. John Terry satt på bänken, vilket gjorde så att Frank Lampard fick bära kaptensbindeln. John Mikel Obi fick spela i mittfältet medan Demba Ba ersatte Fernando Torres i anfallet.


Första halvlek

City var det starkaste laget och hade bra kontroll över Chelsea. Chelsea hade svårt att hitta fram till Harts mål medan hemmalaget tog sig fram till Cech mycket lättare och hade de farligaste målchanserna.

Andra halvlek

I andra halvlek var det återigen City som såg starkast ut, men vi skulle däremot kunna ta ledningen när domaren Andre Marriner dömde straff efter att Ba fälldes av Citys målvakt i straffområdet. Frank Lampard tog straffen och sköt bollen mot högra hörnet men Hart hoppade åt rätt håll och räddade City. Lampard lyckades inte göra sitt 200:e Chelsea mål.


Efter drygt en timme spelad tog hemmalaget ledningen när Toure sparkade in bollen i Cechs mål från vänstra kanten.

I den 81:a minuten bytte Benitez in Torres mot Mikel.

Etihad väcktes till liv igen vid den 85:e minuten då Tevez dundrade in ett distansskott och dubblade ledningen.

Strax efter målet gjordes ett dubbelbyte då Victor Moses kom in istället för Lampard och Oscar istället för Hazard.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Mikel (Torres 81), Lampard (c) (Moses 68); Ramires, Mata, Hazard (Oscar 68); Ba. 

Man City (4-3-2-1): Hart; Zabaleta (c), K Toure, Nastasic, Clichy; Milner, Javi Garcia, Rodwell (Tevez 54); Silva (Lescott 90+2), Y Touré; Agüero (Nasri 90). 


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. synd att det blev förlust, jag ska på match för första gången, chelsea-everton, är det bra tryck på Stamford Bridge?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud vad kul! Ja oja, det är det! Du kommer att älska det, alla är väldigt trevliga samtidigt som man hör hur de sjunger och hejar på Chels! Riktig minne for life känsla ;)

      Radera