söndag 10 februari 2013

CHELSEA 4 WIGAN ATHLETIC 1

En vinst var ett måste för de blåa och de blev tillslut en trepoängare efter 4-1 resultatet på Stamford Bridge. Chelsea spräckte nollan först genom att Ramires hittade målet. Därefter ökade Hazard, Lampard och Marin på ledningen. Wigans enda mål gjordes av Maloney.

Förutom glädjen över vinsten fick vi även glädja oss över att Frank Lampard gjorde sitt 198:e mål för Chelsea och har nu bara fyra mål kvar tills han slår Chelsea rekordet på flest gjorda mål. En riktigt legend!

Matchens inledning skrämde upp Chelsea fansen en aning då Wigan såg oerhört starka och offensiva ut. Det var dock Chelsea som gav dem möjligheterna eftersom vi slarvade med passningarna och förlorade bollarna på det viset. Wigan tog chanserna varje gång vi tappade bollen och försökte att anfalla, och de var även nära ett par gånger. Chelsea kom dock in i  matchen och snart dominerade vi i stort sätt.

Eftersom det var ett hemmamöte hade man direkt inte hoppats på en sådan svag inledning och det är givetvis något laget måste förbättra. Chelsea skulle definitivt kunnat prestera lite bättre då försvarsspelet till exempel slarvade och tappade positionen ibland. Att Chelsea sedan gjorde fyra mål mot Wigan tycker jag inte är något stort, utan mot Wigan ska man kunna spela fram ett sådant resultat, speciellt då matchen spelas på hemmaplan. Men att vi tappade kontroll vid början är något som inte är acceptabelt.

Det jag tycker att man kan se klart och tydligt när Chelsea spelar är att vi har oerhört duktiga spelare, och att vi kan bli ännu bättre och utmana ännu mer när rätt tidpunkt kommer.

Nytt i startelvan

Rafael Benitez gjorde fyra ändringar i startelvan. John Terry som var borta på grund av skada ersattes av Branislav Ivanovic som spelade bredvid Gary Cahill, medan Cesar Azpilicueta placerades på högerkanten.

David Luiz var tillbaka efter att ha missat de tre senaste matcherna samtidigt som Eden Hazard också var tillbaka igen efter avstängningen.

Juan Mata som lider av ett virus fick börja från bänken vilket gjorde så att Oscar spelade på mitten medan Ramires flyttades högre ut.

Demba Ba som brutit näsan fick sitta på bänken medan Fernando Torres spelade.

Första halvlek

I den 23:e minuten tar Ramires ledningen efter en fin passning från Fernando Torres. Ramires gör inga fel utan sparkar in bollen på direkten och besegrar Al Habsi.

Andra halvlek

Den här gången var det Hazard som stod på tur och dubblade ledningen till 2-0 efter en krossboll från Azpilicueta som han sparkade in från straffområdet.

I den 57:e minuten, alltså två minuter efter Hazards mål reducerade Wigan. McCarthur som tog sig förbi både Cahill och Ivanovic hittade rätt på Maloney som rundade Cech och sparkade in bollen i ett öppet mål.

I den 77:e minuten gjorde Benitez det första Chelsea bytet och bytte in Juan Mata samtidigt som Oscar fick tacka för sig.

Efter 86 spelade minuter kunde Chelsea fansen äntligen slappna av när Lampard gjorde 3-1 för Chelsea. Eden Hazard passade fram till Mata, men spanjoren stoppade inte bollen utan lät den hamna hos Lampard. Lampard gjorde inga fel utan sparkade iväg bollen säkert och fint in i Al Habsis mål.

Benitez bestämde sig för att göra ett sent byte då han bytte in Marko Marin och bytte ut Hazard. Marko som precis klivit in på planen lyckades göra matchens sista mål i ett öppet mål vilket också var hans första mål för Chelsea.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill (Benayoun 87), Ivanovic, Cole; David Luiz, Lampard (c); Ramires, Oscar (Mata 77), Hazard (Marin 90); Torres.

Wigan Athletic (3-5-2): Al Habsi; Scharner, Caldwell (c), Figueroa; Stam (Jones 82), McArthur, McCarthy, Espinoza (Kone 58), Beausejour; Di Santo, Maloney.