söndag 17 februari 2013

CHELSEA 4 BRENTFORD 0

Chelsea är nu vidare i FA Cupen efter att ha besegrad League Ones Brentford på hemmaplan med fyra mål. Gästerna som inte lyckades spräcka nollan såg till att Chelsea inte gjorde mål under hela första halvlek, men i andra halvlek blev det för svårt och då stormade Chelsea in. Chelsea målen gjordes av Juan Mata, Oscar, Frank Lampard och kapten John Terry. Nu kommer vi att möta Middlesbrough i den femte omgången den 27:e februari.

I första halvlek hade vi farliga målchanser då vi lyckades springa fram men inte hitta helt rätt. Vi träffade till exempel stolpen en gång, vi dominerade, men bollen ville inte åka in i målet! Brentford borde vara nöjda med första halvleken då de såg väldigt aktiva ut och höll koll på oss ganska bra. De såg motiverade ut men i andra halvlek blev det alldeles för svårt för bortalaget då tröttheten började ta över. Chelsea blev starkare i andra halvlek och gjorde det man hade väntat på i första halvlek.

Nytt i startelvan

John Terry var tillbaka igen och placerades i försvaret. Branislav Ivanovic flyttade till högerkanten. Victor Moses som nyligen vann Afrikanska Cupen var också tillbaka från starten tillsammans med Demba Ba som ersatte Fernando Torres.

Första halvlek

Chelsea dominerar matchen men har svårt att hitta fram till målet. Brentford har svårt att få tag på bollen och lyckas inte springa fram till Petr Cech så ofta. Cech får en ganska lugn halvlek.

Andra halvlek

I den 53:e minuter tar Chelsea ledningen när Juan Mata dundrar in ett lågt skott i Moores mål.

Eden Hazard byts in i den 64:e minuten och Moses byts ut.

Efter 63 spelade minuter var det dags för det andra Chelsea målet. Den här gånger var det Oscar som klackade in bollen väldigt fint från straffområdet.

Bara åtta minuter efter 2-0 ledningen gjordes ett tredje mål. Det var Frank Lampard som grjode sitt 199:e mål för Chelsea (3 till mål innan rekordet) genom en underbar krossboll från Mata.

I den 75:e matchminuten introduceras Yossi Benayoun in i matchen och Mata lämnar planen.

Fem minuter efter görs ännu ett byte och den här gången är det Ryan Bertrand som kliver in medan Lampard tackar för sig.

Strax efter bytet görs det fjärde och sista målet. Kapten John Terry nickar in krossbollen från Oscar som hamnar precis vid stolpen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Cole; David Luiz, Lampard (Bertrand 80); Moses (Hazard 64), Mata (Benayoun 75), Oscar; Ba.

Brentford (4-5-1): Moore; Logan, Dean, Craig, Bidwell; Forshaw (Saunders 77), Adeyemi, Diagouraga (Reeves 73), Douglas (c), Donaldson; Trotta (Forrester 54).