lördag 8 december 2012

SUNDERLAND 1 CHELSEA 3

Äntligen en vinst i Premier League! 1-3 vinsten över Sunderland innebär att det är Rafael Benitez första vinst i Premier League som Chelsea manager och det är även vår första ligavinst sedan oktober. De tre poängen som vi vann idag var verkligen nödvändiga. Det blev alltså 3 mål på bortaplan och Fernando Torres som såg väldigt pigg och självsäker ut idag lyckades sparka in två stycken. Juan Mata gjorde Chelseas tredje mål. Sunderland spräckte deras nolla i andra halvlek och det var Adam Johnson som gjorde målet. Torres blev man of the match idag, och det förtjänar han att bli!

I dagens vinst mot Sunderland lyckades Chelsea spela med en fantastisk attityd. De såg säkra ut och de försökte pressa hela tiden vilket de också lyckades med. Det bjöds på fantastiska löpningar från kanterna och Fernando Torres såg till att vara på plats i de flesta situationerna. Vi fick alltså till ett bra organiserat lag och det kändes som att spelarna hade pratat igenom matchen bättre med Benitez än innan. Det enda som fanns i tankarna hos Benitez och spelarna var alltså vinst. Mittfältet såg också väldigt stark ut då de vann viktiga bollar och såg till att stoppa Sunderland väldigt ofta. Chelsea försvaret såg också starkare ut än vad den har gjort under den senaste tiden och det verkade som att tajmingen i försvaret var bra. Jag är alltså nöjd med anfallet, mittfältet, försvaret och Petr Cech som var oerhört stabil framför målet.

Det är givetvis en stor fördel att vinna på bortaplan och detta kommer ge Chelsea mer självförtroende inför nästa match. Jag tror också att vinsten mot Nordsjälland hjälpte mycket då spelarna kom igång igen och fick tillbaka viljan och styrkan. Den här vinsten är inte bara bra för spelarna utan det är även bra för Benitez. Fansen kanske äntligen lugnar ner sig en aning och låter honom få koncentrera sig under matcherna.

Det finns dock alltid något svagt man kan hitta i varje match och det jag skulle vilja påpeka idag är att kommunikationen ibland kunde verka lite svag. Man kan då och då se att en spelare gör en perfekt löpning längst uppe och väntar på bollen, men den som har bollen märker inte vilken bra chans det finns om han passar upp till spelaren som har sprungit fram och istället passar bak och sabbar chansen. Dessa situationer är väldigt svåra att lära sig in då man bland helt enkelt inte ser eller är beredd på att en spelare kanske har hittat rätt position och behöver bollen, men det enda man kan göra är att se till att spelarna är  uppmärksamma under matcherna.

Det blev dock ingen enformig match utan Sunderland pressade då och då. Dessutom innehöll matchen mycket fart, men Chelsea lyckades hantera motståndarna utan några större problem.

Nytt i startelvan

Benitez gjorde inga ändringar i startelvan. John Terry och Daniel Sturridge var fortfarande otillgänglig på grund av skada medan Mikel var avstängd. Frank Lampard var däremot tillbaka på bänken och fick komma in senare under matchen.

Första halvlek

Det första målet gjordes redan efter tio minuter och det var Fernando Torres som dundrade in bollen efter en  perfekt krossboll från Eden Hazard.

Redan efter 19 spelade minuter var Benitez tvungen att göra det första bytet och det var Oriol Romeu som haltade ut efter en duell med Sebastian Larsson. In kom istället Oscar.

Strax innan pausen vann Ramires en straffspark som Torres fick kliva fram och sparka in. Spanjoren gjorde inga fel utan sparkade in bollen säkert och fint.

Andra halvlek

Bara tre minuter efter pausen ökade Juan Mata på ledningen till 3-0 och gjorde sitt 10:e mål för säsongen. Det var Torres som först sparkade in bollen på ribban men Mata satte in den på returen.

Efter en timme spelad gjordes det andra Chelsea bytet och det var Ryan Bertrand som kom in istället för Victor Moses.

I den 66:e minuten sparkade Johnson in Sunderlands enda mål i matchen och det var ett riktigt fint fotbollsmål som Petr Cech inte kunde rädda.

När det var 12 minuter kvar att spela introducerade Benitez in Frank Lampard till matchen och Hazard fick gå och sätta sig.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Ramires, Romeu (Oscar 19); Moses (Bertrand 60), Mata, Hazard (Lampard 78); Torres.

Sunderland (4-2-3-1): Mignolet; Bardsley (Colback 67), O'Shea, Cuellar, Rose; Larsson (Saha 80), Gardner; Johnson, Sessegnon, McClean; Wickham.