torsdag 6 december 2012

CHELSEA 6 NORDSJÄLLAND 1

Vi har åkt ut ur Champions League efter gruppspelet och vi är de första regerande mästarna som åker ut ur tävlingen så tidigt. Vi har ingen annan att skylla på än oss själva då vi helt enkelt borde ha presterat bättre i matcherna innan den här 6-1 vinsten. Fastän det blev en storvinst med målkalas mot Nordsjälland så går vi inte vidare då Juventus lyckades vinna över Shakhtar Donetsk på Donbass Arena i Ukraina med 0-1. Chelseas mål gjordes av David Luiz, Torres (2), Cahill, Mata och Oscar medan bortalagets enda mål gjordes av John.

Ikväll såg Chelsea väldigt pigg ut och det kändes bra att se hur aktiva spelarna var fastän de visste att Juventus hade gjort 1-0 mot Shakhtar. Viljan hos spelarna minskade alltså aldrig och det ger mig hopp, hopp om att vi faktiskt kan komma tillbaka och ta över fotbollsvärlden snart igen.

Chelsea gjorde inga större fel i matchen förutom att man gärna skulle vilja se ett bättre passningsspel. Det kändes som att man höll kvar bollen lite för länge vilket gjorde så att många passningar mysslyckades eller så tappade man också bollen. Jag skulle alltså ha velat se ett snabbare passningsspel men annars är jag nöjd med prestation. Vi såg till att pressa hela tiden och det var vi som alltid hade kontroll över matchen förutom när Nordsjälland gjorde deras enda mål strax efter halvleken då Chelsea inte verkade vara beredd.

Det blev alltså målkalas, och jag tror att vinsten kommer kunna ge oss bättre självförtroende för det såg ut som att spelarna hade det roligt på fotbollsplanen. De fick äntligen slappna av på något sätt fastän motståndarna ändå fanns där. Alla provade på från olika sätt och samarbetet var bättre än de tidigare matcherna.

Den här kvällen kommer nog sitta kvar hos Roman Abramovich en längre tid och jag hoppas att han lär sig något av detta. Jag tror nästan att jag inte behöver hoppas, utan jag tror att Roman har lärt sig något efter det här. Den stora smällen gör så att vi kommer få se Chelsea spela i Europa League.

Nytt i startelvan

Rafael Benitez gjorde två ändringar idag då David Luiz var tillbaka och fick spela bredvid Gary Cahill. Detta gjorde så att Branislav Ivanovic flyttade till högerkanten. Cesar Azpilicueta satt alltså kvar på bänken medan Oriol Romeu ersatte John Mikel Obi i mittfältet.

Första halvlek

Första halvleken bjöd på tre straffsparkar där två räddades och en sparkades in i mål. Det var Nordsjälland som fick straffspark först när bollen nuddade Cahills hand i straffområdet. Stokholm klev fram till bollen men Petr Cech gjorde en fin räddning.

Tre minuter efter bortalagets straff dömdes det straff för Chelsea när Mikkel Beckmann dömdes för hands. Eden Hazard beslöt sig för att kliva fram men målvakten Hansen hoppade rätt och räddade.

Fem minuter efter Hazards miss dömdes ännu en straffspark och den här gången var det återigen Chelsea som fick äran att kliva fram till straffpunkten när Beckmann blockerade Matas boll med handen. David Luiz sparkade in bollen utan några problem i den 37:e minuten.

Strax innan halvlek lyckades Chelsea öka på ledningen med 2-0 när Moses hittade rätt på Torres. Torres sparkade in bollen i ett öppet mål.

Andra halvlek

Det hann bara gå 20 sekunder innan bortalaget reducerade. Joshua John tog emot ett fint inlägg från Kasper Lorentzen och Cech som försökte springa ut och rädda bollen från Johns fötter misslyckades.

Men Chelsea svarade tillbaka väldigt snabbt och i den 50:e minuten fick Gary Cahill göra sitt första Champions League mål med pannan efter Juan Matas frispark.

Bara fem minuter efter, alltså i den 55:e minuten lyckades Torres göra sitt andra mål efter att Hazard avancerade fram en fin boll till Torres från vänstra kanten.

Benitez bestämde sig för att låta Ryan Bertrand kliva in i matchen efter 59 spelade minuter. Ashley Cole fick tacka för sig.

I den 62:a matchminuten fick Juan Mata göra mål för Chelsea efter sin egen retur. Bollen till Mata spelades återigen fram av Hazard som lyckades prestera oerhört bra idag.

Efter 64 spelade minuter kom Oscar in i matchen och ersatte Ramires och bara sex minuter efter bytet gjorde Oscar sitt femte CL mål. 6-1 till Chelsea.

I den 74:e minuten gjorde Paulo Ferreira säsongsdebut när han ersatte Mata.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole (Bertrand 59); Romeu, Ramires (Oscar 64); Hazard, Mata (Ferreira 73), Moses; Torres.

Nordsjaelland (4-4-2): Hansen; Ticinovic (Issah 64), Parkhurst, Runje (Beckmann 9), Mtiliga; Stockholm (c)Adu, Christiansen (Kildentoft 60); Gundelach, Lorentzen, John;