onsdag 21 november 2012

JUVENTUS 3 CHELSEA 0

Det blev en tung förlust mot Juventus på Juventus Stadium efter 3-0 resultatet. Chelsea var inte tillräckligt bra för att hitta fram till målet, men för Juventus del såg det mycket ljusare ut då Quagliarella, Vidal och Giovinco sparkade in tre säkra mål för hemmalaget.

Chelsea överraskade en hel del men för det mesta på ett negativt sätt. Den första överraskningen kom när man fick reda på att Chelsea inte hade med Fernando Torres eller Daniel Sturridge (skada) i startelvan och Di Matteo valde istället att ge Oscar-Mata-Hazard en offensivare roll. Egentligen tycker jag att det inte spelar någon roll om Torres är med i elvan eller inte, för under den senaste tiden har han inte presterat bra, och när han väl kom in i matchen senare var han lika blek. Det som var negativt med startelvan var den oerhört defensiva Chelsea. Jag tycker att vi borde ha tagit för oss och anfalla precis som Juventus gjorde, men vad gjorde vi istället? Jo, vi backade hem, men detta betyder inte att vi hade ett bra försvarsspel utan det var uselt. Så min poäng är, att man ska spela defensivt om man är helt säker med försvaret, men det är vi inte och att slösa bort en sådan viktig match med ett dåligt beslut känns inte bra. Vi borde kliva in på planen, försvara när det behövs men anfalla för att skrämma upp Juventus. Juventus märkte av hur försiktiga vi var och då tog de taget och skrämde upp oss istället. Jag tror att Di Matteo hade svårt att förstå Juves spel då det var något som de inte har bjudit på innan. Juventus har oftast spelat defensivt vid kanterna men den här gången var det helt tvärtom. Hemmalaget körde en mycket bra match och de förtjänar vinsten medan Chelsea presterade sämre och hade ett få tal målchanser.

Förutom allt detta så vill jag också påpeka att vi har seriösa problem när det gäller motivationen. Jag ser klart och tydligt att det inte finns någon glöd i laget, det finns ingen stark vilja och alla ser väldigt trötta och hängiga ut. Förstå mig inte fel nu, men det saknas hjärta i laget. Vi har köpt in en massa nya spelare, och dessa spelare har inte det som till exempel Terry och Lampard har eller det som Drogba hade. Vi har alltså börjat om på nytt, och det är vanligt att det kan bli svårt att skapa fram den sanna motivationen men man kan, och det kan ta tid. Jag tror att vissa spelare faktiskt inte förstår varandra än och har inte förstått vad hjärta innebär. Jag klandrar inte någon spelare, utan dessa brister är vanliga hos nya spelare. Eftersom Chelsea har köpt så många nya på en gång och låter dem spela tillsammans så syns detta mer.

För att vi ska ha någon chans i Champions League så måste vi vinna mot Nordsjälland och Juventus måste förlora mot Shakhtar. Nu får vi hoppas på att det inte blir en vänskapsmatch mellan Juventus och Shakhtar som redan är klar.

Nytt i startelvan

Fernando Torres fick börja från bänken för första gången den här säsongen.

Roberto satsade på en defensiv startelva men lät ändå Cesar Azpilicueta spela på mittfältet precis över Branislav Ivanovic. Ashley Cole var också tillbaka i startelvan igen. Juan Mata och Oscar fick starta från bänken mot West Brom men var däremot tillbaka i elvan mot Juve.

Första halvlek

Juventus inleder första halvlek väldigt starkt och lyckas göra det första målet efter 37 spelade minuter. Det var Quagliarellas skott som Petr Cech inte lyckades rädda.

Andra halvlek

Det var i andra halvlek som man hade hoppats på att se ändringar i Chelsea men det var ändå hemmalaget som såg starkast och säkrast ut.

Efter drygt en timme spelad insåg Di Matteo att det behövdes offensiva styrkor, så han beslöt sig för att byta in Victor Moses och ta ut Cesar Azpilicueta.

I den 61:a minuten sparkades 2-0 in för Juventus efter ett fint samarbete mellan Asamoah och Vidal. Asamoahs fina inlägg sparkades in av Vidal och innan bollen åkte in i målet nuddade den lite lätt på Ramires fot som försökte blockera men det hjälpte inte.

Chelseas sista byte gjordes i den 70:e minuten då Di Matteo introducerade Torres in till matchen och tog ut Mikel. Ännu ett offensivt byte för att få igång anfallet.

Chelsea lyckades dock inte göra några mål i matchen och det blev istället inhopparen Giovinco som sparkade in det sista målet för Juventus på övertid efter en kontring.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Mikel (Torres 70), Ramires; Azpilicueta (Moses 59), Oscar, Mata; Hazard.

Juventus (3-5-2): Buffon (c); Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner (Caceres 67), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Quagliarella (Pogba 89), Vucinic (Giovinco 82).