söndag 9 september 2012

Resultat från landslagsuppehållet

Den här veckan har ligorna fått vänta på grund av landslagsuppehållet, och England var en av de länderna som spelade en kvaltmatch för VM. Engelsmännen fick möta Moldavien och de vann mötet med hela 5-0  där Frank Lampard gjorde de två första målen. Det första gjordes efter en straffspark och det andra via pannan efter en krossboll från Glen Johnson. Roy Hodgsons sida avslutade första halvlek med en 3-0 ledning efter ett mål av Jermain Defoe, och sedan sparkade James Milner och Leighton Baines in ytterligare två mål i andra halvlek.

Daniel Sturridge, Gary Cahill och Ryan Bertrand fick sitta kvar på bänken under hela mötet men John Terry som vrickade fotleden fick spela klart hela 90 minuter eftersom alla tre byten redan hade gjorts. Ashley Cole fick inte spela på grund av skada och det har även meddelats att han inte kommer delta i matchen mot Ukraina nu på tisdag.

För Belgiens del blev det också en vinst då de vann med 2-0 över Wales i deras kvalmatch. Eden Hazard och Thibaut Courtios spelade klart hela matchen medan Romelu Lukaku hoppade in efter halvleken och Kevin De Bruyne i den 64:e minuten.

Precis som England och Belgien fick även Spanien hem en vinst efter deras vänskapsmatch mot Saudiarabien när de vann med 5-0. Fernando Torres fick starta från startelvan men lyckades däremot inte hitta målet och ersattes av David Villa i den 53:e matchminuten.

Brasilien vann också deras match efter en vinst mot Syd Afrika med 1-0 som Hulk sparkade in. Både David Luiz och Oscar fick spela klart hela mötet men Ramires fick gå och sätta sig när det bara var kvarten kvar att spela.

Branislav Ivanovics Serbien lyckades inte göra några mål i deras första kvalmatch som spelades mot Skottland och matchen blev mållös.

Tjeckien lyckades inte heller göra några mål i VM-kvalet mot Danmark då även den här matchen slutade med ett 0-0 resultat. Danskarna var däremot närmast segern men kunde inte besegra Petr Cech framför Tjeckiens mål.

Vår nykomling Victor Moses var också upptagen med landslaget då han spelade för Nigeria när de mötte Liberia i kvalmatchen för Afrikanska Cupen. Det blev ett oavgjort 2-2 resultat, och ett av målen för Nigeria gjordes när Moses vann en straffspark som Ike Uche sköt in.