onsdag 12 september 2012

Resultat från landskamperna

Då har ännu en omgång med kval matcher för VM spelats klart. England var ett av länderna som hade match och i den matchen lyckades Frank Lampard göra hans tredje mål under fem dagar. Han var även den enda Chelsea spelaren som fick starta från Roy Hodgsons startelva mot Ukraina som de alltså mötte. Istället för att låta Gary Cahill få starta från elvan valde tränaren att börja med Phil Jagielka som en ersättning för John Terry. Daniel Sturridge som har lidit av ont i magen har frisknat till och var med på bänken tillsammans med Ryan Bertrand.

Det blev däremot ingen vinst för England men inte heller en förlust, utan båda sidorna fick nöja sig med varsitt mål. Ukraina var det laget som nätade först och England fick vänta tills 87:e matchminuten innan kvitteringen kom från Frank Lampard genom en straffspark. Det är även värt att nämna Englands röda kort som Steven Gerrard fick i den 89:e minuten.

Efter 69 minuter i matchen introducerades Daniel Sturridge in på planen, och Ryan Bertrand fick kliva in i den 73:e minuten.

Ivanovic

För Serbiens del blev det rent sagt en målkalas! Branislav Ivanovic som var kapten för Serbien får fira efter en 6-1 vinst över Wales, där försvararen även lyckades göra Serbiens femte mål. Detta leder till att han nu har gjort sju mål i 54 landskamper för Serbien.

Belgien fick däremot inte uppleva någon större målkalas då matchen avslutades 1-1, precis som Englands match. Både Eden Hazard och Thibaut Courtois startade från elvan medan Kevin De Bruyne klev in i den 72:a matchminuten.

Fernando Torres som satt kvar på bänken, fick se hans Spanien vinna med 1-0 över Georgien efter ett mål av Roberto Soldado.

Under tiden har Brasilien lyckats spela en vänskapsmatch mot Kina som de vann med hela 8-0. Det första målet gjordes av Chelsea mittfältaren Ramires efter ett samspel med Oscar innan han chippade bollen över målvakten och in till målet.