lördag 15 september 2012

QUEENS PARK RANGERS 0 CHELSEA 0

Det blev säsongens första oavgjorda match för Chelsea efter 0-0 resultatet mot QPR på Loftus Road. Fastän matchen bestod av mycket fart och flera målchanser så lyckades londonlagen aldrig spräcka nollorna i derbyt. Chelsea var i alla fall det starkaste laget som alltid tog in sig i matchen mer och mer, men Inters före detta målvakt Julio Cesar såg till att rädda hans med efter fina räddningar. QPR som bestod av flera duktiga spelare skapade också heta chanser då och då men lyckades aldrig besegra bortalaget. Det uppstod några straffsituationer under mötet, men domaren Andre Marriner fortsatte spelet varje gång. Förutom det oavgjorda resultatet känns det även surt att Ranger fansen stod och buade ut Chelsea under hela matchen vilket gav en känsla av att mötet bara handlade om hat och rivalitet.

Den irriterade atmosfären handlar om Anton Ferdinans konflikt med John Terry. Innan matchen startade igång så bestämde sig Ferdinand för att inte skaka hand med just Terry och Ashley Cole som vittnade för kaptenen i somras. Incidenten gjorde så att hela Loftus Roads hemmapublik uppmuntrades till hat, och det enda man hörde från TV rutan var en buande hemmapublik. Hela handskaningen var redan en för stor grej innan spelarna ens hade tagit sig till planen och jag känner bara att sådant inte passar in i fotbollen. Detta är en anledning till varför jag inte valde att ta upp hela "Terry & Ferdinand" grejen innan matchen då jag kände att detta inte var värt att påminna er om det.

Förutom all negativt från matchen så fick vi också se lite positivt, och det var när Victor Moses debutera för Chelsea. Det var kul att få se hur aktiv spelaren var efter att han introducerades i andra halvlek. Spelaren var svår att hantera under duellerna och försökte sig in i svåra situationer vilket jag tycker är väldigt kul att se eftersom han nästan aldrig misslyckades.

Det kändes också bra att se en förbättring i Chelseas försvar. Man kunde klart och tydligt se att Di Matteo har jobbat med försvaret och att den är i gång igen. När det gäller anfallet så har vi gott om anfallsspel från mittfältaet+kanterna men inte lika mycket från självaste anfallaren Fernando Torres. Torres måste fortfarande komma igång mer.

Jag vill inte klaga på laget alltför mycket idag då jag anser att Loftus Road är en svår plats att spela fotboll på och jag är glad över att vi inte lät QPR spräcka deras nolla eller kamma hem tre poäng.

Nytt i startelvan

Både John Terry och Ashley Cole som inte spelade för England på grund av skada, fick starta från Di Matteos startelva vilket gjorde så att Gary Cahill fick sätta sig på bänken. Ramires började från högerkanten tillsammans med Ryan Bertrand på vänsterkanten.

Första halvlek

Matchen inleddes med Chelsea chanser då  det var John Terry som först var nära på att göra mål för Chelsea, och sedan var det Eden Hazard som skulle kunna ta ledningen om inte Julio Cesar stod i vägen.

Eden Hazard in action at QPR

QPR var inte helt ofarliga heller, utan tidigt i matchen ville de först få straffspark efter en duell mellan Fabio och David Luiz, och sedan var Park nära på att ställa till det för Chelsea men Cole nickade iväg chansen.

Inte långt efter fick båda sidorna varsin chans, Bobby Zamora för QPR och Torres för Chelsea.

Under en situation lite längre fram i första halvlek, såg det ut som att domaren skulle kunna ha gett Chelsea straff när Hazard fälldes av Onuoha men istället fick hemmalaget inspark, och innan det borde vi också ha fått straff när Terry drogs ner av Ryan Nelsen under en frisparks situation.

Strax efter var David Luiz nära på att ge Chelsea ledningen när han försökte dundra in bollen med pannan, men försvararen misslyckades.

Andra halvlek

Andra halvleken startades igång och båda lagen inledde den med fartfylld anfallsspel, och det var QPR som först lyckades ta sig fram till målet, men Cech såg till att täcka Mackies skott.

Matchen blev ännu hetare och Hazard såg till att bjuda publiken på en fantastisk klackspark ut till John Terry som sedan förlorade bollen.

I den 55:e minuten måste jag dock säga att vi hade ren tur när Park var helt fri och kunde nicka in bollen i målet, men han lyckades inte hantera chanser lika bra som Mark Hughes hade hoppats på och bollen hamnade hos Cech.

I den 58:e minuten introducerades Moses in till matchen och Bertrand fick lämna planen.

Inte långt efter var Ivanovic riktig nära på att nicka in bollen efter en krossboll från Hazard, men serben nickade förbi målet.

QPR v Chelsea

I den 68:e minuten passade Hazard fram en fin boll till Torres, men spanjoren kunde inte göra mycket av det och förlorade bollen efter några dribblingar.

I den 76:e matchminuten hände något som en tränare aldrig hoppas på, Mikel passade bak bollen till Cech, men det han inte hade lagt märke till var att Zamora var precis bakom honom och var tillgänglig för att fånga upp bollen, och det gjorde han också. Snabbt som blixten sprang Mikel, och andra Chelsea spelare fram till Cechs mål medan målvakten försökte göra allt för att få tag på bollen från Zamoras fötter vilket han lyckades göra tillslut.

Strax därpå försökte nykomlingen Moses med skott från höger kanten, men Cesar räddade chansen.

Victor Moses on his debut against QPR

När det var tio minuter kvar att spela så fick Daniel Sturridge ersätta Torres, och spanjoren gick direkt ner till omklädningsrummet. Sturridge såg vass ut och låg direkt bakom en målchans tillsammans med Hazard.

I den 86:e minuten hade Chelsea en oerhört farlig målchans när Moses passade bollen till en omarkerad Hazard, men belgaren lyckades inte alls med skottet och sköt över målet. Matchen avslutades med en QPR chans från Cisse men David Luiz som var den enda försvararen framför Cechs mål såg till att blockera mycket bra.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Bertrand (Moses 58); Torres (Sturridge 80).

QPR (4-4-2): Cesar; Bosingwa, Nelsen, Ferdinand, Fabio (Onuoha 19); Wright-Phillips, Granero, Faurlin, Park (c); Zamora, Johnson (Mackie 32)(Cisse 69).