onsdag 19 september 2012

Chelsea vs Juventus


Jag kan knappt vänta tills matchen mot Chelsea och Juventus sparkas igång idag på Stamford Bridge! Det ska bli så oerhört spännande att se Champions League mästarna spela första CL matchen för säsongen och att se Juventus göra en comeback i tävlingen. Europa mästarna kan kliva in på planen med stolthet, för det har ju vunnit "den där jävla Champions League", som Zlatan brukar säga. För Juve som vann deras 30:e liga titel i fjol med Antonio Conte, kommer detta vara en mycket viktigt match dels för att de möter mästarna och för att de återigen ska spela i CL igen.

Det italienska laget har lidit av en massa strul, dels blivit anklagade för fusk och åkt ner till Serie B samtidigt som det har varit svårt att bygga upp laget på nytt igen och komma igång i Serie A. Det har dock börjat ljusna till för det historierika laget efter succén i fjol, men just nu får de däremot klara sig utan tränaren Antonio Conte eftersom han är avstängd i hela 10 månader efter en så kallad match skandal då han tränade Siena. Tränaren anklagas för att ha fixat resultatet mellan Norvara och Siena innan matchen startade igång och konstigt nog har detta tagits upp nu och inte innan!


Eftersom Conte inte får träna så har den assisterande tränaren Massimo Carrera fått träna laget hittills.

"Jag är glad över att vara här och vi är verkligen stolta över att få möjligheten till att möta mästarna av tävlingen. Det är givetvis ett stort test för oss och vi måste jobba och förbättra oss, men vi är verkligen jätte glada över att vi kan spela dessa typer av matcher."-säger Carrera.

Nu är det fyra månader sedan Chelsea besegrade Bayern Munchen och vann den efterlängtade titeln. Tiden rinner iväg snabbt och det känns verkligen inte som att det redan har gått fyra månader. Vi ska givetvis fortfarande vara stolta och glada över vinsten, men samtidigt får vi hoppas på att det går bra den här säsongen. Det är alltså dags för en ny utmaning och en ny omgång.


"Målet är alltid att komma vidare från gruppen, det är vårt första steg."-förklarade Champions League mästaren Roberto Di Matteo.

"Vi har tre mästare i vår grupp, från Italien, Ukraina och Danmark, så det kommer bli svårt. Det är inte bara dem, andra nya lag som också ska spela i Champions League den här säsongen är väldigt starka. Det är väldigt konkurrenskraftigt och förmodligen även starkare än förra året."

Chelsea's mission impossible starts against Juve

"När man befinner sig i ett stort lag som Chelsea så kommer det alltid finnas mycket press för att vinna troféer och skapa framgång. Alla var glada över att vi äntligen tog hem titeln till Stamford Bridge, men nu måste vi titta framåt, det där är det förflutna."

Juventus som sist spelade i CL säsongen 2009/10, lyckades vinna deras senaste ligamatch mot Genoa med 3-1 efter en fin vändning där de först låg under med 1-0. Det Italienska laget har även en fantastisk statistik att presentera eftersom de har sett till att spela hela 42 raka förlustfria ligamatcher vilket alltså betyder att de inte förlorade en enda match i ligan i fjol. Deras senaste förlust i ligan spelades den 15:e maj 2011 mot Parma när de förlorade med 1-0.

Sist de besökte Stamford Bridge var säsongen 2008/09 i CL och Chelsea vann matchen med 1-0 efter ett mål av Didier Drogba i den 12:e matchminuten, där efter blev det 2-2 i Turin, vilket gjorde så att Chelsea tog sig vidare.

Uppställningarna på Stamford Bridge såg ut så här:

Chelsea: Čech, Bosingwa, Terry, Alex, A Cole, Lampard, Mikel, Ballack (Mancienne 81), Kalou (Malouda 72), Anelka,
Drogba.

Juventus: Buffon, Chiellini, Mellberg, Amauri, Del Piero, Nedvěd, Camoranesi (Marchionni 52), Sissoko (Trezeguet
86), Molinaro, Tiago (Marchisio 62), Legrottaglie.
  • Notera att både Chelsea och Juventus har fått säga adjö till deras anfallsstjärnor Drogba och Del Piero. 
"De är ett väldigt starkt lag, alla vet det och de har varit obesegrade i många matcher. De har mycket kvalité, erfarna och unga spelare och det här är ett av de svåraste lagen vi kunde hamnat med."-förklarar Di Matteo.


"Det kommer nya starka lag med kvalité varje säsong så som Paris Saint-Germain och Juventus, vilket gör det svårare, men vi kommer att försöka eftersom det inte är omöjligt."

När det gäller skadefronten i Chelsea så ser det ut som att vi inte behöver oroa oss över John Terry och John Obi Mikel efter QPR matchen då de inte fick några större skador. Juan Mata som vilade under det mötet är tillgänglig idag. 

Juventus kommer definitivt sakna före detta Inter försvararen Lucio som är skadad.



Mina tankar

Det här kommer bli en oerhört spännande och jämn match då jag känner att båda lagen har den kvalité som behövs för att kunna bjuda på en underhållande och inte en enformig match. Chelsea kommer försöka att försöka försvara Champions League titeln och Juventus som efter berg och dalbanan har tagit sig tillbaka till tävlingen, kommer göra allt för att vinna matchen och visa vad de går för.

Jag tycker att Di Matteo borde lägga extra mycket koncentration på Juves mittfält då jag anser att det är deras starkaste området de har just nu. De har till exempel farliga namn så som Marchisio, Vidal, Pirlo och Asamoah som måste markeras extra mycket för att stoppa det offensiva och tekniska spelet. Det är även möjligt att vi får se Sebastian Giovinco på plan, och den lilla rackarn kan vara riktig svår att få stopp på. Vi får inte heller glömma Buffon som är enligt mig en av de bästa målvakterna tillsammans med Cech, Casillas och Hart.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar