söndag 23 september 2012

CHELSEA 1 STOKE CITY 0

Vi behåller alltså ledningen i ligan efter vår vinst mot Stoke med 1-0 på Stamford Bridge. Chelsea som hade flera chanser i matchen fick vänta länge tills det vinnande målet gjordes av vänsterbacken Ashley Cole i den 84:e matchminuten. Detta blir Coles första mål sedan han gjorde ett i maj 2010. Stoke var däremot inte ofarliga, Tony Pulis spelade med en oerhört tät försvarslinje samtidigt som hans sida skapade vassa chanser under mötet, och det var Stoke som hade de farligaste målchanserna. Men gästerna lyckades aldrig avsluta chanserna rätt.

Chelsea var iallafall det laget som dominerade matchen och var alltid offensiv medan bortalaget försvarade för det mesta. Hemmalaget vann bollar nästan hela tiden och passningsspelet var ett nöje att se på, speciellt i första halvlek då Chelsea spelade som bäst. Att ta sig fram till straffområdet var inga problem för Chelsea alls, där bjöds det även på fantastiska snabba passningar som tidigare nämnt, men Stoke lät spelet inte gå längre. Bortalaget hade ett fantastiskt försvar och lyckades markera varenda Chelsea spelare så att bollen inte kunde komma längre fram till målet. Detta ledde till att Chelsea antingen började om anfallet genom att passa bak bollen eller så vann Stoke den och letade upp en väntande Crouch med långbollar. Det man då borde ha försökt är långbollar och distansskott eftersom passningsspelet inom små ytor inte funkade mot Stoke. Dessutom känns det också som att allt skulle bli så mycket lättare om det fanns en anfallare längst fram på topp form som var i form och alltid fanns där när de fina bollarna kom.

Nytt i startelvan

Både Frank Lampard och John Terry fick börja från bänken medan Gary Cahill och Juan Mata startade från starten. Petr Cech blev istället Chelseas kapten under matchen.

Första halvlek

Fastän Chelsea var det bättre laget och skapade flest chanser så var det ändå Stoke som överraskade med halvlekens bästa målchans i den 19:e matchminuten via Glenn Whelans frispark som Jonathan Walters nickade in på ribban.

I den 22:a minuten kunde Chelsea ha fått straffspark när Ivanovic fälldes ner av Cameron, men den unga domaren Michael Oilver fortsatte spelet.

Efter 25 spelade minuter uppstod Chelseas första farliga målchans när Juan Mata som var oerhört duktig och aktiv under hela mötet, chippade fram en boll till Torres. Torres som sprang rätt och tog emot bollen rätt kunde inte avsluta chansen lika rätt då han sparkade bollen in till målvaktens famn.

Chelsea hade flest målchanser i de återstående minutrarna i första halvleken, men återigen var det ändå Stoke som skrämde upp Chelsea fansen när Cech inte kunde hålla kvar Kightlys nickning då bollen ramlade ur Cechs famn som Cahill lyckades rensa bort vid mållinjen.

Andra halvlek

Strax efter pausen uppstod det en till straffsparks situation som däremot var lite otydligare den här gången. Det var Oscar som ramlade ner på gräsmattan efter närkontakt med en Stoke spelare, men domaren tyckte att brasilianaren filmade vilket gjorde så att Oscar fick ett gult kort istället.

I den 60:e minuten fick Victor Moses hoppa in i matchen, och det hade jag väntat på länge. Jag kände att det här skulle vara en perfekt spelare för dagens match då han är fantastisk med hans dribblingar och kan ta sig igenom försvararna väldigt lätt samtidigt som han även kan sikta på målet från svåra vinklar. Eden Hazard fick tacka för sig när Moses introducerades till matchen.

Chelsea fortsatte att anfallare precis som innan och chanserna blev farligare och farligare. Stokes chanser minskades och att försvara blev genast deras största uppgift.

Med 10 minuter kvar på klockan klev Frank Lampard in i matchen och Mikel gick och satte sig på bänken. Vice kaptenen blev genast involverad i matchen och strax efter bytet passade Frank fram en boll till Moses som passade vidare till Ivanovic. Ivanovic spelade fram till Mata med en låg krossboll som han klackade till Cole, och Cole gjorde inga fel utan chippade in bollen och gav Chelsea ledningen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; RamiresMikel (Lampard 81); Mata (Terry 88), Oscar, Hazard (Moses 61); Torres.

Stoke (4-5-1): Begovic; Cameron, Shawcross (c), Huth, Wilson; Walters, Nzinzi, Adam (Owen 63), Whelan, Kightly (Etherington 71); Crouch (Jones 75).