onsdag 22 augusti 2012

CHELSEA 4 READING 2

Vilken match! Det blev trots allt en vinst för Chelsea och fastän vi till och med låg under en lång tid så kunde lagandan spela fram vinsten. Det är så mycket man kan kommentera från matchen, men en person som verkligen måste få extra mycket applåder är vår underbara Eden Hazard som blir bättre och bättre för varje match!

Matchens första mål gjordes av Chelsea som Frank Lampard sköt in efter att domaren blåste straff. Sedan såg Reading till att utjämna resultatet, och innan halvlek lyckades de tyvärr också att ta ledningen. Reading hade ledningen en lång tid men Chelsea som aldrig slutade kämpa, kom tillbaka sent i matchen och vann den med 4-2.

Chelsea startade matchen väldigt bra då de hade allt under kontroll och hittade luckor till målet, men ju mer tiden gick så fick Reading igång laget mer och ställde till det för Chelseas försvar då och då. Försvaret öppnade alltså upp för mycket och släppte in Reading för lätt, och sådana saker måste Chelsea fortfarande tänka på. Det problemet brukar oftast uppstå i första halvlek och sedan brukar laget täta till försvaret igen, men det som egentligen måste göras är att alltid se till att ha samma täta försvar.

Chelseas anfall var inte heller hundra procent godkänd och mittfältarnas framspelade bollar blev oftast bortkastade. Chelseas målchanser minskade alltså rejält mycket under en stund. Jag tycker att mittfältet funkar galant i vårt lag, men vi har inte tillräckligt där framme, och jag vet att Fernando Torres till exempel gjorde ett mål, men om tänker efter så räcker det ändå inte.

Torres kämpar, det kan jag inte säga nej till, men det extra som behövs finns tyvärr inte där än. Han står på rätt plats och hans löpningar är jätte bra, men när han väl har chansen så kan han inte hantera situationen på rätt sätt då jag tror att nervositeten tar över. Jag tycker helt klart att vi behöver en till anfallare. Köper vi det, som jag tror att vi kommer göra, så kommer Chelsea bli ännu farligare. Vi kan alltså skapa våra chanser, men vi kan alltid inte sätta dem.

När det gäller Eden Hazard så var han en av de bästa spelarna på planen, och han överraskar oss hela tiden. Förutom att han kan imponera med hans färdigheter så har han även kunnat vinna våra hjärtan med hans attityd och personlighet. Det sista målet sparkades in av Ivanovic, men om Hazard ville så skulle han själv kunna sparka in den vilket skulle bli hans första Premier League mål, men belgaren tog inga risker och tänkte inte på sig själv. Han tänkte på laget, och han tänkte på att vi behöver mål, vilket gjorde så att han valde att passa till Ivanovic. Jag vet inte om ni har reagerat lika mycket som jag har efter den situationen, men jag tycker att det här var ett klart tecken på att detta är en spelare som kommer spela från hjärtat vilket glädjer mig obeskrivligt mycket.

Om man ska kommentera hans spel, så tycker jag att hans löpningar och snygga passningar fortsätter galant.

Förutom allt så tycker jag att Di Matteo har lyckats träna upp laget rejält bra och sett till att skapa en underbar relation mellan spelarna vilket gör så att Di Matteo kan få fram det han vill på planen.

Nytt i startelvan

Ramires som inte kunde spela mot Wigan på grund av illamående var tillbaka igen med Juan Mata på vänstersida. Detta gjorde så att Ryan Bertrand fick sätta sig på bänken. Eden Hazard fick återigen den centrala rollen och David Luiz som har åkt på en knä skada ersattes av Gary Cahill.

Första halvlek

Matchens första gjordes i den 18:e minuten efter att Hazard fälldes ner på straffområdet, och detta var Hazards andra straff i Chelsea tröjan. Frank Lampard klev fram till straffpunken och gjorde hans 188:e Chelsea mål.

Men inte långt efter kvitterade nykomlingarna och satte press på hemmalaget. Det var den långa Pavel Pogrebnyak som nickade in bollen efter en krossboll från McCleary och Petr Cech hade ingen chans.

Bara fyra minuter efter kvitteringen, alltså i den 28:e minuten, tog Reading helt plötsligt ledningen efter Guthries låga frispark. Bollen som nådde fram till Cech studsade på honom och åkte sedan in i målet.

Andra halvlek

I andra halvlek var det viktigt att först utjämna och sen ta ledningen, och det lyckades Chelsea tillslut göra efter ett par heta målchanser.

I den 56:e minuten gjorde Chelsea det första bytet och det var Oscar som klev in istället för Ramires. Detta gjorde så att Oscar fick den centrala rollen medan Hazard flyttade till vänster och Mata till höger. Oscar är också en av våra nykomlingar, och även han var snabb i benen, hade mycket energi och visade mycket vilja när han väl var på planen.

När det var en kvart kvar att spela byttes Daniel Sturridge in istället för Mikel för att få igång anfallsspelet ännu mer.

Fastän en anfallare byttes in så var det ändå en försvarare som låg bakom Chelseas kvittering i den 68:e matchminuten. Försvararen Gary Cahill hittade en klar lucka och satsade på ett hårt och lågt distansskott som åkte in i målet.

I den 80:e matchminuten gjordes äntligen ledningsmålet och det var Fernando Torres som sparkade in den framför målet efter en passningsspel mellan Mata och Cole som Cole sedan avancerade fram till Torres genom en låg pass.

Fyra minuter efter byttes Juan Mata ut och in kom istället Meireles. Juan Mata som försökte träffa målet ett par gånger lyckades riktigt inte då skotten antingen åkte över eller förbi och ibland kändes det som att han sabbade vissa bra chanser.

Det sista målet gjordes på övertid när Chelsea lyckades kontra då Readings målvakt Federici hade sprungit fram till Chelseas mål för att hjälpa till hans lagkamrater när det blev hörna för bortalaget. Bollen hamnade istället hos Hazard som sin del sprang som blixten tillsammans med Branislav Ivanovic, och Federici hade ingen chans framför de snabba Chelsea benen. När Hazard och Ivanovic väl hade sprungit fram till målet så passade nykomlingen bollen till Ivanovic istället för att göra hans första Premier League mål. Ivanovic gjorde inga fel och sparkade in bollen i målet.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Cole; Mikel (Sturridge 67), Lampard; Ramires (Oscar 57), Hazard, Mata (Meireles 84); Torres.

Reading (4-4-1-1): Federici; Gunter, Pearce, Gorkss, Harte; McCleary (Robson-Kanu 85), Karacan (Le Fondre 71), Leigertwood, McAnuff (c); Guthrie; Pogrebnyak (Hunt 77).