onsdag 22 februari 2012

NAPOLI 3 CHELSEA 1


Neapel hade lovat deras ljusblåa fotbollslag all support de behövde, och med fansen enorma support på Stadio San Paolo sparkade de ljusblåa in tre mål mot de mörkblåa och tillfredsställde de förväntansfulla supportrarna på arenan och runt omkring i Neapel. Detta var första gången de blåa lagen ställdes inför varandra, och det blev tillslut det ljusblåa laget som fick avsluta mötet med en vinst. Chelseas Juan Mata gav bortalaget ledningen först, men efter två mål av Ezequiel Lavezzi och ett från Edinson Cavani vände Napoli resultatet till 3-1.


Walter Mazzarri, Napolis huvudtränare, såg till att träna hans trupp ordentligt inför stormötet. Att han sedan inte fick stå utanför planen under matchen på grund av avstängning påverkade inte Napolis spel ett enda dugg, utan assisterande tränaren klarade av Mazzarris jobb lika fint som huvudtränaren själv skulle gjort.

Napolis tränare kan nog krypa ner i sängen utan några bekymmer och sova gott efter 3-1 vinsten, men hur blir det med vår tränare då? Kan han också gå och lägga sig på hotellrummet utan några bekymmer och vakna upp nästa morgon med ett leende på läpparna? Knappast.


Under hela veckan har det varit mycket fokus på den 33-åriga portugisen. Stora, tjocka och väldigt otäcka rubriker har menat att detta kan vara slutet för Villas-Boas i Chelsea. Journalister har menat att Villas-Boas kommer hamna på ännu tunnare is om han inte vinner matchen i Italien. Nu är frågan om tränaren fortfarande står kvar på den någorlunda tjocka isen eller om han har, precis som journalisterna menar, tagit några steg framåt och hamnat på tunn is. Kommer isen att spricka efter det här resultatet så som det gjorde under Felipe Scolaris tid eller har Roman verkligen långsiktiga planer med Villas-Boas?

Det såg inte så pass mörkt ut för Villas-Boas i början av matchen då det faktiskt var Chelsea som tog ledningen först. Men en starkt Napoli blev för stark och en svag Chelsea kunde inte hålla igen. Men kan man förvänta sig något mer av en Chelsea som ligger femma i Premier League, som nästan åkte ut ur FA Cupen mot ett Championship lag och som har brist på spelare?

Det känns surt att se hur Napoli kan vara så säkra på att Cavani eller Lavezzi kommer göra mål, medan Chelsea hoppas på att någon ska göra mål. Det är ordet "någon" som inte passar in, det kan inte finnas "någon" i ett lag, utan det måste finnas ett eller flera namn. Jag säger inte att Chelsea inte har stora namn i laget, men jag kan klart och tydligt säga att det inte finns några namn i anfallet som kan prestera i den nivån som Chelsea kräver just nu.

Vår svindyra spanjor satt kvar på bänken med Kalou som inte håller helt och hållet, medan Drogba som inte har kvar samma glöd och inte kan lova något stort längre platsade i startelvan. Den offensiva Daniel Sturridge, som inte alls har mycket erfarenheter tappade kontrollen ibland, men man kan inte begära allt för mycket av honom på grund av hans erfarenheter. Juan Mata såg till att näta, och det glädjer att han nätar, men det är inte lika kul att tänka på det när man inser att det bara är Mata som kan hitta målet. Chelsea saknade alltså offensivt material i matchen, men det är ju inte bara det som borde poängteras.


Försvaret saknade helt enkelt struktur, effektivitet och kompakthet. Att spela så öppet och tillåta Napoli hitta de stora luckorna är inte acceptabelt. Givetvis är detta inte ett problem som bara har uppstått mot Napoli, men om man ska möta ett sådant offensivt lag som Napoli, måste man se till att koncentrera sig extra mycket på det defensiva spelet. Kommer ni ihåg när jag nämnde att Chelseas försvar gjorde slarvfel mot Birmingham och att det inte borde upprepas mot farligare och större lag? Tyvärr så upprepades samma problem, och här har ni resultatet. Och så har vi mittfältet, mittfältet som ska vinna bollar, leverera kloka passningar och vara lagets maskin. Chelseas maskin fungerade dock inte och det var rostigt och trögt.

Domaren Carlos Velasco Carballo blåste alltså av matchen efter 3-1 till Mazzarris sida vilket innebär att Napoli har en stor chans till att gå vidare efter returmötet som ska spelas på Stamford Bridge. Däremot är det alltid väldigt bra med borta mål vilket Chelsea har lyckats göra, så egentligen vet man inte vad som kan hända i den kommande matchen på Stamford Bridge, men Chelsea måste åtminstone spela 2-0.

Nytt i truppen

Chelsea saknade kapten John Terry eftersom han ännu inte är helt redo för match. Ashley Cole var dock tillbaka som avbytare men fick däremot hoppa in i matchen väldigt snabbt när José Bosingwa lämnade planen på grund av skada. Bosingwa startade alltså från startelvan som vänsterback med Gary Cahill som gjorde hans Champions League debut.


Mittfältet bestod inte av Frank Lampard eller Michael Essien från starten, men vi fick se Florent Malouda med Raul Meireles i elvan.

Didier Drogba placerades i anfallet istället för Fernando Torres.

Första halvlek


Både Chelsea och Napoli startade första halvlek väldigt jämnt fastän Napoli kändes ett snäpp bättre när Cavani till exempel var nära på att sparka in bollen när Petr Cech räddade situationen med foten.


Efter 11 spelade minuter gjordes Chelseas första byte då Bosingwa fick kliva av från planen på grund av sträckning. Bosingwa som spelade som vänsterback ersattes sedan av vänsterbacken Ashley Cole.

Chelsea fortsatte att hitta ytor men det var ändå Napoli som hade de farligaste chansera innan överraskningen kom när Juan Mata sparkade in 1-0 ledningen i den 26:e matchminuten. Det var efter att Napoli kaptenen Paolo Cannavaro hade sparkat halvt i luften vid en rensning och tappade bollen som Mata fick tag på och besegrade Morgan De Sanctis.


Chelsea började äntligen komma in i matchen mer och mer, och de skapade ett par chanser efter målet så som David Luizs nickning precis framför ett öppet mål via Matas hörna. Medan självförtroendet hos Chelsea ökade utjämnades resultatet helt plötsligt.

Det var Lavezzi som hittade målet efter att Cavani spelade fram bollen fint i den 37:e minuten. På tilläggstiden gjordes Napolis andra mål, och Napoli som inte så länge sedan låg under med 1-0 fördubblade resultatet till 2-1. Den här gången var det Cavani som puttade in bollen med axeln.


Andra halvlek

Efter pausen kom Chelsea tillbaka med nya krafter och ny glöd. Bortalagets chanser kom från till exempel Mata, medan hemmalagets Lavezzi också försökte att hitta luckor. Chelsea var tillbaka i matchen men i den 64:e minuten hände det man verkligen inte hade hoppats på.

Napoli sparkade in det tredje målet efter 64 spelade minuter och hela stadion exploderade. David Luiz lyckades inte vinna bollen från Cavani som tog emot en långboll från försvararen Hugo Campagnaro. Cavani hittade sedan rätt på Lavezzi, och Lavezzi sparkade in hans andra mål i matchen framför ett öppet mål.


Villas-Boas gjorde sedan ett dubbelbyte och bytte in Frank Lampard och Michael Essien medan Raul Meireles och Florent Malouda hade spelat klart i Italien.

Napoli sparkade nästan in ett fjärde mål när Maggios boll rensades av Cole precis vid mållinjen och även Chelsea försökte genom Drogba och Lampard men bollen vägrade att åka över mållinjnen då De Sanctis gjorde ett bra jobb. Domaren blåste tillslut av matchen efter ett 3-1 resultat i Neapel.

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro (c), Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Zuniga; Hamsik (Pandev 81), Lavezzi (Dzemaili 73); Cavani.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Bosingwa (Cole 11);Ramires, Meireles (Essien 69); Sturridge, Mata, Malouda (Lampard 69); Drogba (c).

Villas-Boas efter förlusten


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar