torsdag 16 februari 2012

Chelsea vidare i FA Youth Cup

Chelseas ungdomsakademi lyckades ta sig vidare till kvartsinal i FA Youth Cup efter att de besegrade West Ham i onsdags. Chelsea vann med 5-4 (straffsparkar) efter att båda lagen nätade in tre mål var i det heta London derbyt.

En stark Chelsea trupp tog ledningen efter bara 11 spelade minuter, och det var Lewis Baker som sköt in bollen i mål. Chelsea hade därefter en massa heta chanser, men The Hammers såg till att kvittera innan halvlek när Miles dundrade in ett vackert mål från 25 meters avstånd för West Ham.

West Ham såg piggare ut efter pausen samtidigt som Chelsea också fortsatte att utmana, men man fick vänta tills den 64:e minuten innan matchens andra mål gjordes som Chelseas snabba Islam Feruz sköt in efter att han tog sig förbi Wooton.

Medan Chelsea sökte efter ett tredje mål lyckades West Ham istället att kvittera återigen. Den här gången var det West Hams Blair Turgott som sköt förbi Blackman och satte in 2-2 i den 76:e minuten. Sedan var det The Hammares tur att ta ledningen, och den här gånger sparkade Lee in bollen efter en kontring i den 92:a minuten.

Med bara några sekunder kvar på klockan började West Ham supportrarna fira för fullt, men firandet varade inte länge då kapten Chalobah sköt in kvitteringen efter Feruz boll som sköts på stolpen. Efter kvitteringen försökte båda lagen att ta ledningen för att gå vidare i FA Youth Cup som är ungdomarnas viktigaste tävling, men domaren blåste på pipan och så var det dags för straffsparkar.