tisdag 31 januari 2012

Reaktioner efter 1-0 vinsten. Villas-Boas pratar om skadelistan. Elfenbenskusten 2-0 Angola. Nytt om Bruyne


I lördags fick Juan Mata göra hans sjunde mål för Chelsea efter att domaren dömde straffspark, och spanjorens mål tog Chelsea vidare till femte rundan i FA-Cupen. Under hela matchen fick vi se en mycket aktiv Mata som då och då skapade chanser med hans underbara spelstil.


"FA-Cupen är en speciell tävling för varje lag och från och med nu kommer vi att lägga all vår engagemang och kraft för att vinna det."

"Vi var på väg att spela oavgjort, men med det här målet vann vi och jag är jätte glad med straffsparken och med den här vinsten eftersom det var en svår match för oss."-sa Juan Mata efter vinsten.

"Det var en viktig straffspark."

Chelsea fick straffspark när Daniel Sturridge fälldes ner i straffområdet av QPR:s Clint Hill. Det har uppstått olika diskussioner om situationen då vissa anser att Mike Dean var för snäll och att Sturridge filmade till sig straffsparken.

Så här säger Mata om situationen:

"Jag tycker att Danny var på väg till målet och jag tycker att försvararen försökte stoppa honom. Domaren fattade beslutet."


Petr Cech behövde inte anstränga sig för mycket under lördags matchen då hemmalaget QPR inte skapade alltför farliga chanser och inte lyckades spräcka nollan. Det här är fjärde gången i rad som målvakten ser till att inte släppa in ett mål, och Petr tycker att det är väldigt viktigt att försöka hålla kvar nollan.

"Vi har förbättrats som lag genom att försvara och vi är på rätt väg. Vi gör inga misstag och vi ser varje situation mer kompakt i varje linje så jag tror att det är det som är nyckeln."- förklarar målvakten.

"Vi hade nästan kontroll över hela matchen. Speciellt under första halvlek men vi kunde inte hitta drivkraften för att kunna kapitalisera på vår goda innehav och vi kunde inte göra mål under de 45-minutrarna."-sa Cech efter matchen.

"Vi var farligare i andra halvlek, och när vi gjorde målet hade vi fördel och det visade sig vara avgörande i spelet."

"Vi gjorde vårt jobb vilket var viktig och det kändes bra att få se det. Vi hade en väldigt bra vecka med träning (Mallorca) eftersom det ändrade på atmosfären då vi hade 18 grader och sol varje dag."

                                                            ***


Ännu en spelare joinar Chelseas skadelista tillsammans med Ramires, Frank Lampard och John Mikel Obi. Nu är det kapten John Terry som missar borta matchen mot Swansea i Premier League idag.

Redan i början av månaden led Terry av vätska i knäet, och bossen har tidigare meddelat att försvararen har spelat bort smärtan under de senaste veckorna. Däremot ser det inte lika bra ut så som man har trott, och detta leder till att vi får klara oss utan kaptenen ikväll. Saknaden av Terry kan dock leda till att vi får se Gary Cahill redan från starten.

"Det är inget allvarligt utan det är något vi får hålla koll på. Han har haft en MRI innan och han borde vara okej inför Man United matchen."-sa Villas-Boas.

En annan spelare vi troligen kommer få se mot United är Frank Lampard, och bossen har även meddelat att Ramires förmodligen ska kunna möta Napoli.

                                                        ***


Elfenbenskusten har nu spelat klart alla tre matcher i gruppspelet och har vunnit tre av de alla tre matcherna. Igår (måndag) mötte de Angola och vann matchen med 2-0 men den här gången var det inte Kalou eller Drogba som gjorde målen.

I första halvlek sparkade Arsenals Emmanuel Eboue in det första målet, och sedan sparkades det andra målet in av Wilfried Bony i andra halvlek. Det gjordes hela nio byten och både Kalou och Drogba hoppade in som avbytare senare under matchen.

Elfenbenskustens nästa match spelas nu på lördag då de möter Guinea i kvartsfinalen. Guinea är en av de lägst rankade nationerna någonsin som deltar i finalerna. Guineas grupp bestod av Zambia, Libyen och Senegal.

                                                         ***


Kevin de Bruyne befinner sig i London och ska enligt den belgiska klubben Genk ha gått igenom en läkarundersökning med Chelsea.

Talesmannen från Genk ska även ha sagt att Bruyne kommer spendera halva säsongen i belgiska klubben innan han flyttar till Chelsea i sommar.

Enligt en rapport ska den 20-åriga Kevin kosta 6.7 miljoner pund, och ska signera ett fem och ett halvårs kontrakt med Chelsea.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar