fredag 23 december 2011

TOTTENHAM HOTSPUR 1 CHELSEA 1

Precis som Wigan matchen slutade även den här matchen oavgjort. Det blev bara ett poäng på White Hart Lane, men notera att det var en borta match mot Tottenham vilket alltid är svårt. Personligen tycker jag att resultatet är godkänt, men Chelseas spel är mer än godkänt. Det var en bra match där både Chelsea och Tottenham hade sina chanser vilket ledde till att matchen blev väldigt spännande och fartfylld. Det hände grejer hela tiden, och båda lagen bjöd på fin fotboll. Eftersom både Tottenham och Chelsea spelade så bra, så tycker man nästan att båda lagen förtjänar varsitt poäng, men det är givetvis tråkigt att Chelsea halkar efter i ligan och får försöka att behålla fjärde platsen.

I Chelseas startelva fanns det alltså ingen David Luiz på grund av skada precis som mötet mot Wigan. Frank Lampard var tillbaka på bänken medan Ramires började på planen igen. Även Oriol Romeu satt med Lampard medan Mikel startade från startelvan.

Första halvleken inleddes av en mycket stark Tottenham som redan efter bara sju minuter tog ledningen. Gareth Bale hittade rätt på Emmanuel Adebayor med en låg krossboll, och Adebayor som befann sig i straffområdet sparkade in 1-0 ledningen.

Chelsea gav verkligen inte upp utan fortsatte att anfalla och skapa chanser. I den 23:e matchminuten kvitterade Daniel Sturridge och gjorde hans 10:e mål för säsongen. Den underbara passningen till Sturridge gjordes av Ashley Cole som befann sig på sin vänstra kant.

Efter sex minuter var Chelsea nära på att ta ledningen då Didier Drogba tog emot bollen med bröstet efter ett inlägg av Jose Bosingwa. Drogba tog ner bollen med bröstet med hög klass, men lyckades inte göra målet då bollen istället träffade stolpen.

Efter bara en haltimme spelad kunde Branislav Ivanovic inte stanna kvar på planen längre på grund av skada. Serben lämnade planen och in kom Paulo Ferreira som högerback vilket gjorde så att Bosingwa fick spela som mittback.

Strax innan pausen uppstod en till skada i Chelsea truppen, och den här gången var det Mikel som haltade av planen efter en knäskada. Oriol Romeu fick kliva in på planen och ersätta Mikel.

I andra halvlek var bortalaget Chelsea det starkare laget. Chelsea skapade flera målchanser och var nära på att ta ledningen medan Spurs också utmanade då och då. Det var dock svårt att besegra Friedel då han räddade mycket farliga chanser från till exempel Sturridge och Ramires. Men alla gånger var det inte Friedel som var problemet utan vissa gånger var det även bollen som åkte förbi målet.

Chelsea tog över matchen mer och mer i andra halvlek och utmanade Tottenhams försvar. Men Spurs var forfarande kvar i matchen och chanser uppstod från till exempel Sandro och före detta Chelsea spelaren William Gallas.

Chelseas sista byte gjordes i den 77:e minuten då Drogba fickl kliva av från planen för att ge Fernando Torres plats.

Matchens sista målchans kom från Tottenham då Adebayor vann kampen över Cech, men bollen som just skulle in i målet räddades av vår fantastiska kapten John Terry.

Chelsea (4-3-3) Cech; Bosingwa, Ivanovic (Ferreira 33), Terry (c), Cole;Ramires, Mikel (Romeu 45+2), Meireles; Sturridge, Drogba (Torres 77), Mata.

Tottenham (4-2-3-1) Friedel; Walker, Gallas, King (c), Assou-Ekotto; Parker, Sandro; Van der Vaart (Pavlyuchenko h/t), Modric, Bale; Adebayor.