torsdag 24 november 2011

BAYER LEVERKUSEN 2 CHELSEA 1

Champions League förlusten betyder att Chelsea ligger på andra plats i gruppen med åtta poäng precis som Valencia, medan Bayer Leverkusen har tagit ledningen med nio poäng efter vinsten mot oss. Det såg dock ut som att Chelsea skulle kunna ta med sig ett poäng igår då det stod 1-1 tills 90:e minuten när Friedrich nickade in det vinnande målet via hörna. Det är klart att man har lite tur när man nätar i den 90:e minuten, men frågan är, varför Chelsea inte lyckades göra fler mål? Frågan är också, varför Derdiyok inte var markerad av någon Chelsea spelare när han nätade in hemmalagets första mål? För att inte åka ut ur Champions League måste Chelsea vinna över Valencia på hemmaplan eller också spela 0-0.

I Startelvan mot Bayer Leverkusen fick man inte se Ashley Cole eftersom försvararen fick en skada i fotleden under träningen. Ryan Bertrand är inte valbar i Champions League truppen, så därför fick Jose Bosingwa ta över platsen med Branislav Ivanovic på höger.

I anfallet fick Daniel Sturridge starta istället för Florent Malouda, medan Didier Drogba fick starta längst fram. Raul Meireles började istället för John Mikel Obi, men däremot kom Mikel in i matchen i den 79:e minuten, och det gjorde även Malouda fast i den 65:e minuten. Villas-Boas gjorde alla tre byten då han också bytte in Alex när David Luiz fick kliva av i den 68:e minuten.

I första halvleken av matchen såg det inte så grått ut för Chelsea då de hade kontroll över matchen samtidigt som de även skapade flera chanser med mest bollinnehav. Däremot var den före detta Chelsea spelaren Michael Ballack en stor utmanare som var nära på att göra mål för hans Bayer Leverkusen ett par gånger när han till exempel träffade ribban en gång.

Cech som gjorde fina räddningar under matchen fick se till att rädda flera skott från Michael Ballack både i första och andra halvlek.

En spelare i Chelsea som ska ha applåder för hans prestation är Daniel Sturridge. Sturridge blir bara duktigare och duktigare för varje match han får spela, och jag tycker att man klart och tydligt kunde se stora förbättringar i spelaren både i första och i andra halvlek. Sturridge försökte själv då och då samtidigt som han även gjorde fantastiska assister.

I andra halvlek fick Chelsea jubla efter bara två minuter då Didier Drogba nätade in matchens första mål. Assisten kom från just Sturridge och Drogba gjorde inga fel utan tog emot bollen fint, gjorde en Drogba-vändning och sparkade in bollen utan några som helst problem.

Chelsea fortsatte att anfalla och skapa chanser, men det var ändå Bayer Leverkusen som gjorde matchens andra mål. Leverkusen som tog över spelet mer och mer nätade in målet i den 73:e matchminuten, och det var inhopparen Derdiyok som kvitterade, och det som är fascinerande är att det var hans första bollkontakt.

Ett oavgjort resultat skulle inte vara så illa som en förlust för Chelsea., och att Chelsea tillslut skulle släppa in ett sent mål trodde ingen på. I den 90:e minuten hände det som inte fick hända, Friedrich tog sig över Alex och nickade in det sista målet via hörna.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, D Luiz (Alex 68), Terry (c), Bosingwa; Ramires, Meireles (Mikel 79), Lampard; Sturridge, Drogba, Mata (Malouda 65).

Leverkusen (4-2-3-1): Leno; Schwaab (Schürrle 56), Friedrich, Toprak, Kadlec (Derdiyok 70); Bender, Rolfes (c); Castro, Ballack, Sam; Kiessling (Oczipka 81).

Försluten gör så att vi nu måste vinna över Valencia eller spela oavgjort utan att låta Valencia göra mål, men Villas-Boas tror att Chelsea kan klara av det, speciellt om laget har fansen support. Bossen förklarar att han inte ska göra fansen besvikna.

"Mitt jobb är att inspirera dessa människor och motivera dem, att ändra på vår tro. Det jobbet som vi har gjort är bra, och talangen hos spelarna är enorm, men ansvaret är ändå mitt, och det är upp till mig, jag måste inspirera dem till en vinst."-sa Villas-Boas efter förlusten på BayArena.

"Det här resultatet ändrar på karaktären i gruppen, och nu ska vi spela vår sista match mot Valencia för att avgöra vårt öde."

"Det är vårt ansvar och vi ska inte göra fansen besvikna." - AVB.

Bossen är inte besviken över Chelseas prestation mot Bayer Leverkusen, däremot menar han att det är de små detaljerna som återigen gör det svårt Chelsea. Fastän de små detaljerna fortfarande inte har fixats helt och hållet så tror AVB ändå att Chelsea har de ingredienser för att fixa till allt.

"Vi tror jätte mycket på spelarnas talanger, och de tror också på oss. När man upplever ett resultat som vi gör just nu, så går man in i varje liten detalj och försöker att fixa till det, och vi måste bara fortsätta att jobba på och tro på att vinsten är nära." - förklarar AVB.

David Luiz klev av planen igår då han inte mådde så bra, och Villas-Boas förklarar att försvararen fortfarande inte mår så bra, men att det inte är några större problem. När det gäller Ashley Cole så har man kommit fram till att han har fått en inflammation i fotleden, och det är inte säkert om han kan spela nu på lördag. Däremot ska det nog inte vara några problem att spela mot Liverpool nästa vecka.

Petr Cech som gjorde ett bra jobb igår menar att Chelsea inte har några ursäkter, och han tycker att samma misstag upprepades. Målvakten tycker att laget måste vara ännu aggressivare när det gäller att försvara, bättra på koncentrationen och fixa de små detaljerna.

"Det finns inga ursäkter. Först måste vi kolla på oss själva och sedan kan vi kritisera de andra eftersom vi ställer oss själva i en situation där vi tog ledningen och vi kunde ha vunnit hela matchen. Då kommer det inte att uppstå några diskussioner om vad som hände i matchen. Vi måste se till att detta är sista gången något sådant händer."

"Tränaren är inte på planen, det är vi som är på planen och det är vi som gör misstagen."- la Cech till.