torsdag 27 oktober 2011

EVERTON 1 CHELSEA 2

Såja! Nu är vi vidare i Carling Cup efter att ha besegrat Everton på Goodison Park med 2-1. Matchens hjälte  blev tillslut Daniel Sturridge som i den 116:e matchminuten nätade in det andra målet för Chelsea, vilket också var det vinnande målet.

Chelseas första mål gjordes av Salomon Kalou vilket också var matchens första mål, sedan såg Saha att kvittera i den 83:e minuten.

Chelsea fick klara sig med tio män efter andra halvlek när Ross Turnbull fick ett rött kort emot sig, vilket gjorde så att Villas-Boas var tvungen att byta in Cech i den 59:e matchminuten och byta ut Romelu Lukaku.
Cech kom in i matchen och gjorde ett fantastisk jobb när han räddade Evertons straffspark efter Turnbulls fällning på Saha. Chelsea som också fick straff  fast i första halvlek kunde inte näta in bollen då Anelkas skott åkte förbi målet vilket påminde om hans straffspark i moskva för tre år sedan.

Det var dock inte bara Chelsea som fick ett rött kort, utan Evertons röda kort kom i den 106:e minuten då Drenthe visades ut.

Chelsea bestod av unga spelare, då klubben har bestämt sig för att låta de yngre spelarna få mer speltid i Carling Cup, medan Everton hade en vanlig startelva.

Det var inte bara Lukaku eller Turnbull som fick spela, utan vi kunde även hitta Ryan Bertrand som är en bra och ung ersättare för Ashley Cole, vi hade också vår duktiga mittfältatare Josh McEeachran, och Oriol Romeu.

Everton (4-1-4-1): Mucha; Neville (c) (Hibbert h-t), Heitinga, Distin, Baines; Fellaini; Drenthe, Cahill, Rodwell (Stracqualursi 78), Bilyaletdinov (Coleman 80); Saha.

Chelsea (4-3-3): Turnbull; Ivanovic, Alex, David Luiz, Bertrand; McEachran (Mikel 63), Romeu, Malouda (c); Anelka, Lukaku (Cech 59), Kalou (Sturridge 85).

Ja, ni ser ju hur glad och stolt Villas-Boas var efter matchen. Han tycker att hans lag visade karaktärsstyrka, motståndskraft och engagemang. Chelsea som fick spela med tio män efter Turnbulls utvisning klarade ändå av testet, och Villas-Boas är mycket stolt över det och anser att detta är goda tecken på att Chelsea kan vinna titeln.

"Vi fick det svåraste laget."-sa bossen efter vinsten.

Villas-Boas förklarar att Chelsea hade goda chanser för att göra flera mål i matchen, men samtidigt behövde Chelsea också fightas eftersom Everton också hade sina chanser.

"Vi hade 10 män men var så kompakt som möjligt, men Everton hade lust och motivation och var på topp, vi fick hålla ut tills förlängningen."-sa managern.

"Vi lyckades få saker och ting på rätt position, och det som gör mig nöjd är att spelarnas talang kommer ut i en sådan situation och att de kunde hitta bra positioner med 10 män. När Everton gjorde mål hittade spelarna bättre utrymmen och så småningom fick vi det målet vi ville ha."-AVB.

Bossen anser att den här vinsten är viktig för Chelsea då de kan återhämta sig efter QPR försluten och få nytt självförtroende inför mötet mot Arsenal.

"Jag tycker att vi är under en bra logik och mår bra fysiskt, så vi kommer inte få några problem." - sa Villas-Boas.

Florent Malouda som var Chelseas kapten tycker att laget visade ambition med en kollektiv prestation. Kaptenen spelade bra under kvälls matchen och låg även bakom Chelseas andra mål.

"Vi flyttade på bollen väldigt snabbt i straffområdet och jag såg en liten lucka så jag bestämde mig för att ta min chans, målvakten räddade det, men Daniel kom sedan dit och gjorde vinnande målet så vi är jätte glada."-sa 31-åriga Malouda.

"Vi spelade med 10 män igen, men vi visade vilja för att vinna matchen. Det är svårt med 10 män, men vi spelar alltid för att vinna matcher och jag tycker att vi hade ett bra passningspel och skapade en massa chanser vid slutet."