söndag 7 augusti 2011

Romelu Lukaku in, Yuri Zhirkov ut. Chelsea vinner mot Rangers med 3-1.


Chelsea har kommit överens med Anderlecht om en övergång för Lukaku till London klubben. Dock har han ännu än inte presenterats framför pressen, då han fortfarande har kvar medicinska undersökningen och måste även komma överens om olika personliga termer.

Den 18-åriga anfallaren som är son till den före detta belgiska fotbollspelaren Roger, ska nu säga adjö till hans gamla klubb Anderlecht för Chelsea, som alltid har varit en dröm hos Lukaku. Lukaku föddes i Antwerp år 1993 och började spela fotboll i en klubb (Rupel Boom) för första gången när han var 5 år gammal. När Lukaku bara var en 10-årig pojke började han spela för Lierse, och när han fyllde 13 år flyttade han till Anderlecht och spelade för ungdomslaget där han gjorde 131 mål i 93 matcher.

När Lukaku fyllde 16 år signerade han ett professionellt kontrakt med Anderlecht, och han lyckades prestera mycket bra i  A-laget. Samma år som Lukaku signerade ett professionellt kontrakt med Anderlecht vann de även ligan ( 2009/10) där 15 mål var gjorda av 16-åriga Romelu.

Min uppfattning om Lukaku:

Lukaku är mycket stark, vilket är mycket viktigt för en spelare, speciellt då man är en anfallare. Det gäller att kunna ta sig igenom försvaret utan några som helst problem vilket jag tycker att man klart och tydligt kan se att Lukaku kan.

Lukaku är även en mycket smart spelare som oftast inte behöver tänka innan han skjuter skott. När en spelare tänker för länge innan han skjuter iväg bollen kan det oftast bli fel eller att man inte hinner avsluta. Romelu är inte en spelare som lätt blir nervös, utan är så självsäker att han lätt kan skjuta iväg bollen, och göra smarta samt snabba beslut.

Anfallaren är också väldigt snabb, och detta är absolut en positiv egenskap, speciellt om du spelar i Premier League där spelet är mycket snabb. Han är en snabb spelare som oftast är på plats vilket gör så att de andra spelarna inte blir irriterade.

Lukaku har även en mycket farlig vänster fot, och kan avsluta mycket fint under nickläge, dessutom är han en mycket teknisk spelare.

                                                       ***


Vi får tacka Yuri Zhirkov för allt han har gjort för Chelsea, för det är så att han har lämnat The Blues. Zhirkov kommer fortsätta sin fotbollskarriär i det ryska laget Anzhi Makhachkala. Detta betyder alltså att Zhirkov lämnar Chelsea efter två fantastiska år. jag är dock inte så överraskad över att han hamnar i Ryssland eftersom att han har varit länkad till några ryska klubbar sen tidigare. Innan Zhirkov kom till Chelsea för 18 miljoner pund år 2009, spelade han för Rysslands CSKA Moskva. Källor rapporterar att Chelsea kommer få 13,2 miljoner pund för ryssen.

Yuri Zhirkov som signerade ett kontrakt med Chelsea för två år sen, lyckades näta för Chelsea i hans första debut då laget mötte AC Milan i en vänskapsmatch vilket också var vinnande målet. Yuri fick dock en tidig knä skada efter att ha signerat för Chelsea vilket gjorde så att han var borta tills september när han kom tillbaka och fick möta QPR i en Carling Cup match.


Efter knäskadan fick Zhirkov göra hans första debut i Champions League med Chelsea tröjan mot Villas-Boas före detta lag Porto. Yuri gjorde hans första debut i Premier League mot West Ham när han hoppade in i matchen som avbytare.

27-åringen var en av de spelarna som imponerade stort när flera Chelsea spelare var i Afrika för att vara med i African cup of Nations i början av 2010, men Zhirkov drabbades återigen av skada. Ryssen återvände från skadan i mars 2010 när Chelsea mötte Aston Villa.

Cole som hade varit skadad och kom tillbaka i slutet av april 2010 gjorde så att Zhirkov fick mindre speltid än vad han fick under den tiden då Cole var skadad och detta fortsatte även i början av säsongen 2010/11. Zhirkov fick dock återigen mer speltid efter hans prestation mot Spartak Moskva där han gjorde ett mål från 25 meters avstånd, och detta gjorde så att han fick starta från sju matcher tills 3-0 förslusten mot Sunderland på Stamford Bridge.


Det tog nästan fyra månader innan Zhirkov startade från startelvan igen, och hans sista start var hemma mot Manchester United i Champions League när Chelsea förlorade.

Zhirkov har sammanlagt startat från 32 matcher och hoppat in som avbytare 17 gånger.

Zhirkov kommer troligen få mer speltid i hans nya klubb än vad han skulle fått i Chelsea denna säsong. Jag önskar han all lycka i framtiden och hoppas på att han gör bra ifrån sig i Anzhi Makhachkala. Tack för allt Zhirkov!

"I slutändan var det mest hans beslut. Det var ett stort ekonomiskt erbjudande för honom."- sa Villas-Boas.

                                                      ***


Nyhet nr tre handlar givetvis om Chelseas vinst över Rangers. Chelsea vann alltså deras sista vänskapsmatch med 3-1. Vi fick se en fantastisk prestation från vår unga anfallare Daniel Sturridge som nätade in två vackra mål, och det tredje målet gjordes av Florent Malouda. Det kunde ha stått 4-1 till Chelsea om inte Lampard skulle ha missat straffsparken i den 67:e match minuten.


Ramires som inte följde med Chelsea till Asien fick börja från starten mot Rangers, och brasilianaren Alex fick också börja från startevlan vilket är första gången han gör det i denna försäsong. Längst fram fick vi se spanjoren Torres med Kalou och Sturridge vid sidan om.

Det var dock Rangers som gjorde första målet, vilket också betyder att Chelsea släppte in ett mål för första gången under försäsongen. Målet gjordes av Jelavic efter en fin kontring av Rangers. Men länge varade inte ledningen, för i den 21:a minuten var Sturridge på plats och dundrade in bollen i mål. Sturridge hade inte fått nog, utan efter bara åtta minuter sparkade han in det andra Chelsea målet.

I den 43:e minuten hände något som man inte hade hoppats på. Mikel skadade sig och fick kliva av från planen, och in kom Josh McEacrhan.

I andra halvlek fick Drogba ta över Torres plats, och Bosingwa klev in istället för Ferreira. I den 59:e match minuten gjorde Villas-Boas ett till dubbelbyte när han tog in Anelka och Malouda samtidigt som han tog ut Kalou och Sturridge. I den 75:e minuten klev Benayoun in och tog över Ramires plats. Villas-Boas såg även till att låta Chalobah och Kalas få lite speltid då Chalobah ersatte Lampard i den 85:e minuten och Kalas byttes in istället för Alex i den 86:e minuten.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira (Bosingwa h-t), Alex (Kalas 86), Terry (c), Cole; Ramires (Benayoun 71), Mikel (McEachran 43), Lampard (Chalobah 85); Kalou (Malouda 59), Torres (Drogba h-t), Sturridge (Anelka 59).


Rangers (4-4-1-1): McGregor; McMillan, Bartley (Perry h-t), Broadfoot, Wallace; Davis (c) (Bendiksen 62), Hutton, Edu (Fleck h-t), Ortiz (Kerkar 82); Naismith (Ness 62); Jelavic (Healy h-t).

"Dessa spelare har gått igenom en mycket, mycket bra försäsong, och det är ett bra tecken."-sa bossen glatt efter 3-1 vinsten mot Rangers.


Anledningen till varför vi inte fick se David Luiz spela är för att han kände att han hade lite smärta i hans knä under första träningspasset efter att backen kom tillbaka från Copa America. När det gäller Mikel, så förklarade bossen att mittfältaren hade fått en skada under en träningspass för inte så många dagar sen, men att han undvek smärtan med hjälp av injektion. Detta är alltså en vristskada.

"Vi kommer att utvärdera situationen och sedan fatta ett beslut eftersom Mikel är en spelare som deltar i Internationella tjänster. Läkarna från landslaget kommer också ta en titt på honom."- förklarade Villas-Boas.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Äntligen är Lukaku klar! :) Världens mest utdragna affär? ;)

    Sen önskar jag Zhirkov all lycka i Ryssland! Trist att skadorna förstörde hans karriär i Chelsea.

    Sen måste ju du får beröm, du gör ett superjobb med bloggen! Hur tippar du topp 6?

    Så här tror jag i dagsläget (lär ändras pga transfers)

    1. Man U
    2. Chelsea (etta om vi får in dem sista pusselbitarna)
    3. City
    4. Liverpool
    5. Arsenal
    6. Sunderland
    och Tottenham totalfloppar och slutar 7.a :)

    SvaraRadera