torsdag 17 mars 2011

CHELSEA 0 FC KÖPENHAMN 0

Yeey! Nu har vi gått vidare till kvartsfinal! Eftersom att Chelsea lyckades göra två borta mål så spelade det ingen roll om att det inte blev något mål från Ancelottis sida idag, och det för att FCK inte heller lyckades näta. Slutresultatet blev alltså 2-0 till Chelsea. På fredag är det lottning om vilka lag som ska möta varandra, och det ska bli mycket spännande!

Spelmässigt spelade Chelsea en bra match. De hade chanser och försvarade bra. Vissa chanser skulle det kunna bli mål, men antingen höll till exempel Anelka kvar bollen länge eller så såg till exempel Wiland till att rädda. Det finns många anledningar till varför Chelsea inte kunde näta, men däremot finns det inte så många anledningar till varför Köpenhamn inte kunde näta. De spelade alltså inte tillräckligt bra mot Chelsea, och dessutom såg försvaret till att göra sitt jobb på ett bra sätt. Chelseas anfall försökte göra deras jobb, fastän det inte nådde in i mål. Vi fick se en mycket aktiv Anelka som försökte att näta hela tiden, och dessutom var han alltid på plats och såg till att inte missa en enda boll från till exempel Drogba som visade oss fantastiska passningar under matchen vilket ledde till farliga chanser. Anfallsspelet bestod även av Zhirkov som hade en offensiv roll och försökte fixa fram första målet för Chelsea ett par gånger.

Det var inte bara vi fansen eller Ancelotti som väntade på att Lampard kanske skulle näta, utan hans legendariska pappa satt även bland fansen och hoppades på att sonen skulle näta, men det blev inget mål för mittfältaren ikväll. Det blev heller inte mål från Drogba, Anelka eller Torres som kom in i matchen när Anelka byttes ut med en förvirrad min. Kanske ville han stanna kvar på plan och göra det målet som han var så nära på att göra hela tiden. Att Drogba inte har rätt självförtroende som är på topp kan vi märka genom att kolla på skytteligan, men istället för att sabba bort chanser såg han till att servera fram fina bollar, och det tycker jag är mycket bra. Torres var väldigt nära en gång, och det visar att anfallaren vill och är nära! Anelka hade kvar samma glöd som han hade i danmark, men idag ville inte bollen gå in i mål! En annan sak som stoppade fransmannen från många chanser var när flaggan lyftes upp ett par gånger.

Idag fick vi se både Anelka och Drogba i anfallet från start medan Torres satt bänkad. Det kan vara så att Ancelotti ville spara anfallaren till City eller också bara en vanlig rotation som Ancelotti har uttalat. Zhirkov tog sin plats som yttermittfältare på vänster sida, och Mikel ersatte Essien. Vi fick däremot se Torres, Malouda och Essien på plan innan slutsignalen.

Innan matchen började så arrangerades det en tyst minut precis så som alla andra lag har haft igår och idag för Japan. På den stora skärmen stod "With you Japan", vilket jag tyckte visade respekt och omtanke! Vi är med er Japan! Va starka, fastän det kan vara svårt!

Danskarna som hade Jesper Gronkjaer och N'Doye i anfallet hade deras första chans efter sex spelade minuter när Wendt avancerade sig fram, men Chelseas försvar såg till att hantera situationen på ett säkert sätt. Nu var det Ancelottis tur att visa vad hans män går för, och den här gången agerade Drogba fast genom hans fina passning till Cole som sköt utanför målet. Därefter beslöt sig Drogba att prova på skott från 30 meters avstånd, men målvakten såg till att rädda bortalaget. Efter 18 spelade minuter bjöds det på ett underbart kombinationsspel från Chelsea när Cole passade till Drogba och ivorianen passade vidare till Zhirkov som inte lyckades att avsluta fina spelet med ett mål utan med ett skott tätt utanför stolpen. Zhirkov agerade ännu en gång under en mycket bra chans när han passade en fin ljupledspass till Anelka i den 20:e minuten som var oerhört nära på att ge hemma laget en ledning.

Chelsea hade lyckats skapa flest chanser, men Köpenhamn lyckades skapa den farligaste mål chansen när Terry fixade fram ett frisparksläge för bortalaget strax utanför straffområdet. N'Doye sköt frisparken och träffade stolpe-ut. En sista chans under halvleken uppstod av Drogba.

Under andra halvlek fick vi se en Chelsea som dominerade ganska mycket, och ett tidigt jätteläge kom från Drogba efter Bosingwas inlägg, men bollen sköts dock utanför när ivorianen siktade fel. I den 49:e minuten var Anelka återigen nära när han var helt fri och tog emot Drogbas boll, men efter att Anelka hållit kvar bollen för länge sabbades ännu en chans. Efter 50 spelade minuter var Mikel väldigt nära på att näta när Terry nickade in bollen i straffområdet, men Mikel lyckades inte nicka in bollen i mål. Flera små chanser uppstod under andra halvlek, och det är synd att det inte blev åtminstone ett mål!

Några byten uppstod också i matchen. I den 67:e minuten byttes Anelka ut, och Torres kom in. Zhirkov ersattes av Malouda i den 74:e minuten, och Essien fick sedan ersätta Mikel. Torres som kom in ganska sent lyckades skapa en härlig chans men Wiland räddade chansen, man önskar ju att Wiland inte räddade så att Torres äntligen skulle få göra hans första mål! Men det visar att anfallaren är på gång.

Chelsea (4-4-2): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Mikel (Essien 83), Lampard, Zhirkov (Malouda 74); Anelka (Torres 67), Drogba.

Copenhagen (4-4-2): Wiland; Wendt, Zanka, Antonsson, Bengtsson (Zohore 60); Bolanos (Kristensen 89), Kvist (c), Claudemir, Vinegaard; Grønkjær, N'Doye.

Det ska gå bra för Chelsea i nästa match إن شاء الله !