onsdag 23 februari 2011

FC COPENHAGEN 0 CHELSEA 2

Idag fick vi sen en Chelsea som samarbetade och spelade djupledsspel vilket funkade underbart. Vi fick se en Anelka som var aktiv och som alltid såg till att vara där och prestera, dessutom fick vi se en Torres som var lite bättre än förr då han var på plats och serverade fram fina passningar, men att ta emot bollar och att hålla kvar bollen är fortfarande inte Torres styrka i Chelsea tröjan.

Den här vinsten är oerhört bra, dels för självförtroendet och för att The Blues lyckades göra två borta mål, och Köpenhamn inga mål alls. Ett mål för Chelsea skulle vara bra, men två mål är mycket bra. Detta gör så att Köpenhamns dröm om att gå vidare och besegra Chelsea inte är lika lätt längre. Att Chelsea kommer göra mål i London är väl inte omöjligt? Men det som jag tycker är ganska omöjligt är att Köpenhamn ska göra två mål på Chelseas hemmaplan. Men allt kan hända inom fotboll, men nu ska vi glädja oss över den underbara vinsten och ge applåder till fransmannen Anelka!

Nicolas Anelka lyckades göra två mål idag, vilket var kvällens höjdpunkt, helt klart! Sedan har vi också resten av laget som samarbetade, jobbade oerhört bra och var organiserad. Mittfältet jobbade väldigt bra och såg till att hjälpa till anfallet. Försvaret såg till att Köpenhamn inte hade chans hos de blåa lejonen från London. Vi fick helt klart bevis om att lejonen från London är mycket starkare och vassare än lejonen från Köpenhamn! Anfallet bestod av Torres och Anelka, och ja, vi vet ju redan hur duktig Anelka var idag, men Torres då? Torres är fortfarande inte 100%, men vi fick ändå se en bättre spanjor eftersom att han försökte mer. Jag är fortfarande inte nöjd med hans prestation, eftersom att han har fortfarande har jätte svårt att ta emot bollen och så tappar han bollen för ofta. Självförtroendet är alltså fortfarande inte på topp, och nu tycker jag att det tar för lång tid. Drogba som satt bänkad fick vi se efter en lång tid när Anelka fick lämna planen. Jag skulle hellre ta ut Torres och låta Anelka få göra hattrick. Drogba kunde tyvärr heller inte imponera men samtidigt fick han också väldigt lite speltid. Vi fick även se vår försvarare Yuri Zhirkov idag efter hans skada, welcome back mate!

Startelvan hade fyra förändringar idag. Först och främst fick vi se Drogba bänkad! :( Essien ersatte Mikel, och Bosingwa återvände som höger back istället för Ferreira. David Luiz som inte får spela i Champions League ersattes av Ivanovic med Terry. FC Köpenhamn hade en förändring från deras senaste match som spelades i december! Förra Chelsea spelaren Jesper Gronkjaer spelade som högermittfältare istället för längst fram. Martin Vinegaard ersattes av Cesar Santin i anfallet.

Chelsea startade matchen väldigt bra med flera olika chanser, och en chans uppstod redan i den första minuten och sedan också i den 6:e minuten via Torres. De farliga chanerna fortsatte tills bollen äntligen gick in i mål i den 17:e minuten när Gronkjaer passade fel och bollen hamnade hos Anelka. Anelka såg till att skjuta bollen lågt och fint in i mål, och detta blev hans sjätte mål i Champions League den här säsongen. 1-0 till Chelsea. Två minuter efter målet var Torres återigen väldigt nära när han försökte utmana Köpenhamns försvar i straffområdet, men det Danska laget vann duellen och rensade bort bollen. Vår nummer nio fick idag också ett gult kort. Med en chans rik första halvlek fick vi ändå bara se ett mål ifrån Chelsea innan pausen.

Tidigt i andra halvlek fick vi se en farlig chans, dock inte från Ancelottis grabbar. Vingaards skott kunde Cech däremot rädda utan några problem. En lite farligare Köpenhamn lyckades ändå inte skrämma Chelsea, utan i den 54:e minuten gjorde Anelka sitt andra mål i matchen. Essien såg till att hitta rätt på Lampard som sin del letade rätt på Anelka genom en djupledspass, och det var inga problem för Anelka som tillslut gjorde ett liknande mål som hans första i matchen. 2-0 till Chelsea.

Köpenhamn försökte och försökte, men fortfarande kom de farligaste chanserna från Ancelottis sida. Lampard var oerhört nära med ett skott som åkte över ribban, sedan fick Wiland koncentrera sig mer när han räddade Torres skott med finertopparna. Visst hade Lampard en het chans, men gav även bort en het chans till Gronkjaer genom en fel pass. Gronkjaer sprang in till straffområdet med bollen, men fälldes tillslut av Ivanovic, och publiken började skrika samt protestera eftersom de inte var eniga med domaren som inte såg det som en straffspark, och den här gången hade domaren rätt. Gjonkjaer var även offside under den situationen. Inte långt efter fälldes ännu en spelare, men den här gången Essien av Pospech. Från 25 meters avstånd såg Lampard till att skjuta frisparken som tillslut åkte över målet.

Med 20 minuter kvar fick Drogba äntligen komma in i spelet, och han ersatte Anelka. Strax efter bytet hittade vår andra anfallare Torres en jätte chans efter att ha besegrat Wiland, men däremot rensades bollen bort. Små chanser fortsatte att uppstå från båda lagen, men flera mål blev det inte. Däremot fick Chelsea ännu ett gult kort, och den här gången var det Malouda med hans fina nyklippta frisyr, och anledning till varför han fick kortet var för att han gick av från planen långsamt. Med sex minuter kvar i ordinarie tid fick vi även se Zhirkov. Efter bytet fick Chelsea slutligen ta emot tredje gula kortet, och den här gången kapten Terry. Vi fick även se Kalou när ett sent byte uppstod då Torres fick gå och sätta sig i den 90:e minuten.

Chelsea (4-4-2): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Zhirkov 84); Anelka (Drogba 73), Torres (Kalou 90)..

Copenhagen (4-4-2): Wiland; Pospech, Zanka, Antonsson, Wednt (P Bengtsson 75); Bolanos, Kvist, Claudemirm Gronkjaer (Zohore 87); Santin (Vingaard 45), N'Doye.