onsdag 29 september 2010

CHELSEA 2 MARSEILLE 0

Franska mästarna Olympique de Marseille stötte på tufft motstånd i den andra gruppspelsrundan av Champions League när laget åkte till London, Stamfordbridge för att möta storlaget Chelsea fc i tisdags.

För Chelseas del gick det väldigt bra när kaptenen John Terry prickade in bollen i mål tidigt under matchen då han sprang fram på hörnan och fick träff på bollen som smet in mellan mittfältaren Cheyrou och målvakten Mandanas vänserstolpe, redan i sjunde minuten!

Marseilles mittfältare Mbia nuddade bollen på armen i mitten av halvleken. Domaren pekade direkt på straffområdet och Nicolas Anelka dundrade in bollen då Mandana inte kunde rädda situationen för Marseille. 2-0 till Chelsea efter 27:e minuten.

Efter andra halvleken spelade Marseille mycket bättre än första halvlek. Försvarsspelet hade förbättrats och det skulle inte ha varit omöjligt för en reducering medans Chelsea hade tappat farten en aning.

I den 66:e minuten vaknade Chelsea till igen då Alex fick skjuta en frispark långt utanför straffområdet. Bollen prickade rakt in i stolpens insida men det blir tyvärr inget mål. Ett kanon läge för Chelsea, och detta skulle kunna vart ett dröm mål för backen Alex.
Men stoplen hade inte fått nog, nu var det dags för mittfältaren Michael Essien att skjuta mot stoplen. Detta var också en väldigt het chans för Chelsea.

Chelsea(4-3-3):Cech; Ivanovic, Alex, Terry (c), Cole; Essien, Mikel (McEachran 87), Zhirkov (Sturridge 72); Kakuta (Ramires 61),